Jesen je idealen čas, ko lahko dolge večere preživite ob preizkušanju novih receptov. Pripravili smo vam odličen in slasten recept za sočno pecivo s skuto, ki ga bo zmanjkalo v hipu. Prepričani smo, da ga bodo vsi v družini z veseljem pojedli. No, razen tisti, ki niso ravno ljubitelji skute – pa še njih utegne zamikati.

Za pripravo potrebujete le nekaj osnovnih sestavin in skuto. Tudi sam postopek ni preveč zahteven in pri peki vam lahko pomagajo tudi otroci ali vnuki. Zelo priročno je tudi, ker za pripravo ne potrebujete tehtnice, ampak bo dovolj jogurtni lonček.

Sestavine

Za pripravo biskvita boste potrebovali:

  • 4 jajca
  • 1,5 lončka sladkorja
  • 1 lonček mleka
  • 1 lonček olja
  • 3 lončki moke
  • 1 pecilni prašek
  • 0,5 lončka kakava

Za skutino maso boste potrebovali:

  • 0,5 kg skute
  • 1 vanilin puding – pudinga ne kuhajte
  • 3 jajca
  • 8 žlic olja
  • 8 žlic sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 kisla smetana

To sočno skutino pecivo morate pripraviti še to jesen

Postopek

Sedaj, ko ste nabrali sestavine na kup, je čas, da se lotite postopka.

  1. Najprej pripravite biskvitno maso. Penasto umešajte jajca, sladkor in mleko. Mešajte toliko časa, da se bo masa podvojila. Z ročnim mešalnikom bo trajalo kakšnih 10 minut, z robotskim nekoliko manj.
  2. Ko se masa podvoji, dodajte olje, moko, pomešano s pecilnim praškom, in kakav. Znova dobro premešajte, da se sestavine med seboj povežejo in ne ostanejo grudice.
  3. Skledo z biskvitno maso dajte na stran in se lotite priprave skutne mase.
  4. V skledo dajte skuto in jo pretlačite z vilicami.
  5. Dodajte vanilin puding v prahu, 3 jajca, olje, sladkor, vanilin sladkor in 1 kislo smetano (majhen lonček). Dobro premešajte, da dobite gladko zmes.
  6. Sedaj sta obe masi nared in čas je za pripravo pekača.
  7. Pekač dobro namastite, ali uporabite kar peki papir.
  8. Najprej vanj zlijete tri četrtine biskvitne mase, nato dodajte še skutino maso in po vrhu še preostanek biskvitne mase.
  9. Pekač prestavite v ogreto pečico na 180 stopinj.
  10. Peka bo trajala nekje do 45 minut, odvisno od vaše pečice in načina peke.

Veste, zakaj nam je to pecivo tako zelo všeč?

Da je dobrega okusa, nam res ni treba še enkrat poudarjati, saj boste videli sami, odlična prednost tega peciva je tudi v tem, da je zelo hitro pripravljeno in ne zahteva nobenih večjih spretnosti in slaščičarskih veščin.

Skoraj nič ne more biti narobe pri peki, no, razen to, da pozabite na njega in ga pustite v pečici več kot eno uro, potem bi se utegnilo nekoliko zažgati – pa še to lahko obrežete in vseeno uživate v njegovem boooožanskem okusu.

Veseli bomo povratne informacije, pa tudi če boste “oko vrgli” še na kakšen naš recept s skuto:

Imate tudi vi kakšen fini recept?

Pošljite nam ga na [email protected] in z veseljem ga objavimo na portalu.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSočne čokoladne kocke z marelično sredico
Naslednji članekTako sem lani naredila poceni ikebano za manj kot 5 € in vsi so bili navdušeni