V lepem vremenu se pogosto zbiramo na dvoriščih, terasah in na prostem ob žaru ali peki. Med temi druženji se pogosto odžejamo s pivom, ki je verjetno najbolj priljubljena poletna pijača. Tudi ko v dobri družbi popijemo večje količine piva, vedno ostane kakšna pozabljena pločevinka ali steklenica. Ste že kdaj ob večernem filmu ali športni tekmi pred televizijo odprli pivo, a ga niste uspeli dokončati in vam je bilo žal, da ste ga morali zavreči? Zakaj ga ne bi uporabili pri kuhanju?

Dodajte pivo mesnim jedem

Pri peki piščanca ali svinjine v ponvi lahko namesto vina, ki se klasično uporablja za deglaziranje, uporabite pivo. Pivo bo delovalo enako kot vino, saj bo pomagalo ločiti popečene koščke mesa od ponve in ustvariti gosto omako, ki pa bo manj kisla. Okus omake bo odvisen od vrste piva, ki ga uporabite.

Jedem iz testa dodajte pivo

Mehurčki v pivu so uporabni pri različnih vrstah testa, če pa ga uporabite za paniranje, boste ob cvrenju hrane, potopljene v tako pripravljeno testo, dobili mehko in okusno panado, ki spominja na tempuro.

Če je ostalo pivo, lahko z njim izboljšate mnogo jedi

Zamrznite ostanke za prihodnje kuhanje

Če vam je ostalo pivo v pločevinki in ga v tistem trenutku sploh ne morete uporabiti, ga prelijte v posodice za led in zamrznite. Tako shranjeno pivo izgubi karbonacijo, zato vam ne bo koristilo pri pripravi testa, lahko pa ga brez težav daste v ponev za deglaziranje, v mesne enolončnice in omake, kot je bolognese.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekIzjemna musaka, ki bo na vašem jedilniku zelo pogosto
Naslednji članekTale sladica z jagodami in čokolado vas bo sezula, tako je dobra