Skromno čebulo je težko sesekljati, saj se vedno izmika nožu in na koncu velikokrat dobimo večje koščke, kot smo jih želeli. Vendar se lahko naučite pravilnega načina rezanja čebule z nekaj preprostimi in učinkovitimi nasveti. To je ena najpomembnejših kuharskih veščin, ki se jih morate naučiti, saj se juhe, enolončnice in omake pogosto začnejo s sesekljano čebulo.
Video, ki ga je posnel slavni kuhar Gordon Ramsay, vsebuje nekaj nasvetov in način, kako pravilno in hitro sesekljati čebulo:
- Nikoli ne odrežite korena čebule, če ga odrežete, bo čebula začela spuščati sokove in oči vas bodo pekle.
- Čebulo razpolovite.
- Uporabite dva prsta in členek prednjega prsta mora voditi nož (glejte posnetek).
- Usmerite nož pravokotno na koren čebule in začnite z enakomernimi rezi, poskusite se čimbolj približati korenu čebule, da nimate prevelikega odpadka.
- Stisnite čebulo skupaj in jo prerežite čez polovico in še en del zgoraj (glejte posnetek pri 0.36 min)
- Stisnite dobro skupaj in začnite z rezi, ki so vzporedni s korenom (posnetek pri 0.41 min)
- Ponovite z drugo polovico.
PREBERITE TUDI: Kaj se vam lahko zgodi, če vsak dan jeste čebulo?
Zadnji prispevki
- To morate storiti, da bodo hortenzije cvetele modro
- Recept za najboljši bezgov sirup (sedaj je čas)
- Če boste kremne juhe pripravljali tako, si bodo vsi želeli še več
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #57
- Optična iluzija: Samo 2 % ljudi lahko opazi 8 skritih predmetov na sliki v 15 sekundah
- Pripravljate jed, za katero potrebujete ostrigino omako? S tem jo lahko zamenjate