Čajno pecivo Mignon je prava poslastica, ki združuje najboljše okuse: nežno limonino svežino, bogato čokolado in sladko marelično marmelado. To je pecivo v plasteh, ki ga obožujejo generacije in ki na praznični mizi vedno pritegne pozornost.
Sestavine
- 2 margarini (2x po 250 g)
- 45 dag moke
- 5 dag kakava
- 30 dag sladkorja v prahu
- 5 jajc
- 1 vanilijev sladkor
- naribana lupinica ene limone
- marelična marmelada
Za preliv:
- 10 dag jedilne čokolade
- 10 dag margarine
- 1–2 žlici vode

Priprava
- Najprej zmehčamo margarino in jo dolgo stepamo.
- Dodamo jajca, sladkor v prahu, vanilijev sladkor ter limonino lupinico in vse skupaj dobro zmešamo.
- Nato maso razdelimo na dva dela: v prvega vmešamo 25 dag moke, v drugega pa 20 dag moke in kakav.
- Vsako maso posebej spečemo v velikem pekaču, obloženem s peki papirjem, pri 200 °C približno 10 minut.
- Ko se biskvit ohladi, ga razpolovimo, da dobimo štiri enake plasti.
- Plasti zlagamo takole: temno testo – marmelada – svetlo testo – marmelada – temno testo – marmelada – svetlo testo. Nato pecivo obtežimo in pustimo počivati nekaj ur, še bolje pa čez noč, da se vsi okusi lepo povežejo.
- Na koncu vrh premažemo z marmelado in prelijemo s čokoladnim prelivom, ki ga pripravimo tako, da stopimo skupaj čokolado, margarino in vodo.
Zakaj je čajno pecivo Mignon odlična izbira?
To pecivo je popolna kombinacija okusov in tekstur – mehki biskvit, osvežujoča marmelada in gladek čokoladni obliv ustvarijo sladico, ki navduši vsakega gosta. Poleg tega je Mignon zelo praktičen, saj ga lahko pripravimo vnaprej, naslednji dan pa je še boljši. Odlično se poda k popoldanskemu čaju, kavi ali kot elegantna sladica na praznični mizi.
Zadnji prispevki
- Dom vpliva na finance in odnose: s temi preprostimi spremembami se energie obrnejo v vašo korist
- Piščanec v kremni česnovi omaki, ki se kar topi v ustih: preprost recept, ki navduši vsakogar
- Pranje puhovke: dodajte samo eno stvar v boben in bo kot nova
- Ko ni časa za peko: popolna sladica iz ene kreme in treh okusov
- Poskusite te mlince – nikoli več jih ne boste kupovali
- Popršite školjko s tem sprejem in pozabite na vodni kamen: trik, ki ga uporabljajo izkušene gospodinje














































