Cvetača je okusna zelenjava, ki bi se pogosteje morala znajti na naših krožnikih. Če jo boste tako pripravili, jo bodo jedli tudi tisti, ki je sicer ne marajo.
Sestavine
- 1,3 kg cvetače
- 150 g panko drobtin
- 1 strok česna
- 100 g moke
- 3 jajca
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 čajna žlička italijanskih zelišč
- 2 žlički peteršilja
- 50 g naribanega parmezana
- Sol + poper
Pomaka (neobvezno):
- 200 g kisle smetane
- 100 g jogurta
Postopek
- Cvetačo očistimo in narežemo na cvetke.
- Skuhamo jo v osoljeni vodi. Ko se malo zmehča, jo odstavimo iz ognja in precedimo.
- V drobtine stisnemo strok česna in dodamo olivno olje, začimbe, parmezan in peteršilj.
- Dobro premešamo.
- Jajca razžvrkljamo.
- Cvetke najprej pomakamo v moko, nato v jajce in na koncu še v drobtine.
- Cvetačo damo v pekač na peki papir in pečemo približno 15 minut na 180 stopinjah.
- Naredimo pomako iz jogurta in kisle smetane, soli in popra ter limoninega soka.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira