Mandarina je naravno sladka in osvežujoča, zato je popolna izbira za pripravo marmelade brez dodanega sladkorja. Namesto sladkorja lahko uporabite med ali stevio, kar ohranja naravni okus sadja. Ta marmelada je idealna za vse, ki prisegate na naravne in manj sladke dobrote.
Sestavine
- 1 kg mandarin
- 2 lupini mandarin
- 1 naribana lupina limone
- 1 naribana lupina pomaranče
- ½ čajne žličke cimeta
- 2 žlici stevije ali medu
- 1 čajna žlička džemfixa
Postopek
- Mandarine olupite, odstranite pečke in bele nitke. Dva olupka prihranite, ju narežite na manjše koščke in kuhajte v vodi približno 10 minut.
- Nato kuhano lupino odcedite.
- Olupljene mandarine in pripravljeno kuhano lupino dajte v blender ali kuhinjski robot.
- Mešajte, dokler ne dobite gladke kašaste teksture.
- Nasekljano mandarinino zmes prestavite v lonec. Dodajte naribano lupinico limone in pomaranče, cimet ter stevio ali med.
- Na srednjem ognju ob stalnem mešanju kuhajte približno 30 minut.
- Dodajte džemfix in nadaljujte s kuhanjem še 15 minut oz. dokler marmelada ne doseže želene gostote.
- Vročo marmelado previdno nalijte v sterilizirane kozarce, pokrijte in obrnite na glavo.
- Pustite, da se marmelada ohladi na sobni temperaturi, nato jo shranite v hladilnik.
Zadnji prispevki
- Če imate radi vanilijo in višnje, morate poskusiti to pecivo
- Medena pita – klasično pecivo, ki ne sme manjkati na nobenem praznovanju
- Zakaj ljudje polagajo kos mila poleg postelje? Razlog vas bo presenetil
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #133
- Optična iluzija: V kuhinji se nekje skriva mačka, jo lahko najdete?
- Čokoladno pecivo, ki se dobesedno stopi v ustih in hitro ga zmanjka

















































