Kokosove kocke so preprosta, a izjemno okusna sladica brez pečenja. Pripravljene so iz nežne kokosove kreme, mehkih piškotov in bogatega čokoladnega preliva, ki se kar topi v ustih. Dodatek ruma poskrbi za posebno aromo, ki tej sladici daje praznični pridih.

Sestavine

  • 500 ml mleka
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic pšeničnega zdroba (griza)
  • 100 g masla ali margarine
  • 100 g kokosove moke
  • 220 g piškotov Petit beurre (masleni piškoti)
  • 200 g jedilne čokolade
  • 200 ml sladke smetane
  • 1 žlica ruma (po želji)

Postopek

1. Kokosova krema:

  • Mleko vlijte v kozico in dodajte sladkor ter pšenični zdrob. Kuhajte na srednji temperaturi ob stalnem mešanju, dokler se zmes ne zgosti (približno 5–7 minut).
  • Kozico odstavite z ognja, dodajte maslo ali margarino in kokosovo moko ter dobro premešajte, da dobite enakomerno kremo.
  • Po želji dodajte še ekstrakt ruma in ponovno premešajte.

2. Sestavljanje sladice:

  • Manjši pekač (približno 20 x 30 cm) obložite s papirjem za peko ali prozorno folijo.
  • Po dnu pekača v enem sloju razporedite piškote.
  • Čez piškote enakomerno nanesite toplo kokosovo kremo in jo poravnajte.
  • Na vrh položite še eno plast piškotov, rahlo pritisnite, da se lepo primejo kreme.

3. Čokoladni preliv:

  • Sladko smetano segrejte (ne sme zavreti), odstavite z ognja in dodajte nalomljeno čokolado. Mešajte, dokler ne dobite gladke, sijoče čokoladne glazure.
  • S pripravljeno čokoladno glazuro enakomerno prelijte piškote in kremo ter poravnajte površino.

4. Hlajenje:

Sladico pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa jo postavite v hladilnik za vsaj 3–4 ure, najbolje čez noč, da se dobro strdi.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Kokosova kremna pita 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo 2% ljudi najdeta skrito veverico na sliki. Ste med njimi?
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #103