Kokosove kocke so preprosta, a izjemno okusna sladica brez pečenja. Pripravljene so iz nežne kokosove kreme, mehkih piškotov in bogatega čokoladnega preliva, ki se kar topi v ustih. Dodatek ruma poskrbi za posebno aromo, ki tej sladici daje praznični pridih.
Sestavine
- 500 ml mleka
- 6 žlic sladkorja
- 6 žlic pšeničnega zdroba (griza)
- 100 g masla ali margarine
- 100 g kokosove moke
- 220 g piškotov Petit beurre (masleni piškoti)
- 200 g jedilne čokolade
- 200 ml sladke smetane
- 1 žlica ruma (po želji)
Postopek
1. Kokosova krema:
- Mleko vlijte v kozico in dodajte sladkor ter pšenični zdrob. Kuhajte na srednji temperaturi ob stalnem mešanju, dokler se zmes ne zgosti (približno 5–7 minut).
- Kozico odstavite z ognja, dodajte maslo ali margarino in kokosovo moko ter dobro premešajte, da dobite enakomerno kremo.
- Po želji dodajte še ekstrakt ruma in ponovno premešajte.
2. Sestavljanje sladice:
- Manjši pekač (približno 20 x 30 cm) obložite s papirjem za peko ali prozorno folijo.
- Po dnu pekača v enem sloju razporedite piškote.
- Čez piškote enakomerno nanesite toplo kokosovo kremo in jo poravnajte.
- Na vrh položite še eno plast piškotov, rahlo pritisnite, da se lepo primejo kreme.
3. Čokoladni preliv:
- Sladko smetano segrejte (ne sme zavreti), odstavite z ognja in dodajte nalomljeno čokolado. Mešajte, dokler ne dobite gladke, sijoče čokoladne glazure.
- S pripravljeno čokoladno glazuro enakomerno prelijte piškote in kremo ter poravnajte površino.
4. Hlajenje:
Sladico pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa jo postavite v hladilnik za vsaj 3–4 ure, najbolje čez noč, da se dobro strdi.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Kokosova kremna pita
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni