Osvežujoča in lahka sladica, ki združuje mlečno kremo, jagodno omako in plast biskvitnih piškotov. Idealna izbira za pomladne in poletne dni!
Sestavine
- 1 jajce
- Sladkor 80 g
- Koruzni škrob 20 g
- Mleko 400 ml
- Maslo 20 g
- Albert piškoti 60 g
- Koruzni škrob 15 g
- Voda 4 žlice
- Jagode, sveže ali zamrznjene 200 g
- Sladkor 60 g
- Citronska kislina 1/4 čajne žličke .
Postopek
- V kozici razžvrkljamo jajce.
- Dodamo sladkor in mešamo dalje.
- Dodamo koruzni škrob in ga vmešamo, da ne bo grudic.
- Prilijemo mleko in mešamo, dokler ne dobimo enakomerne zmesi.
- Zavremo nad ognjem in mešamo. Kuhamo še približno 1 minuto, da se krema zgosti.
- Odstavimo z ognja in vmešamo maslo.
- Polovico kreme vlijemo v pripravljen pekač 16 x 16 cm in jo zgladimo.
- Po vrhu položimo v mleko namočene albert kekse.
- Na vrh razporedimo preostanek kreme in zgladimo.
- Jagode in sladkor kuhamo v kozici z malo citronske kisline. Prilijemo vodo, pomešano s koruznim škrobom.
- Zavremo in kuhamo, dokler ne dobimo goste zmesi.
- Razporedimo po vrhu pripravljene kreme in zgladimo.
- Postavimo v hladilnik in postrežemo ohlajeno.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Prečudovita jagodna sladica, ki je prava paša za oči in neverjetno je okusna
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira