Osvežujoča in lahka sladica, ki združuje mlečno kremo, jagodno omako in plast biskvitnih piškotov. Idealna izbira za pomladne in poletne dni!

Sestavine

  • 1 jajce
  • Sladkor 80 g
  • Koruzni škrob 20 g
  • Mleko 400 ml
  • Maslo 20 g
  • Albert piškoti 60 g
  • Koruzni škrob 15 g
  • Voda 4 žlice
  • Jagode, sveže ali zamrznjene 200 g
  • Sladkor 60 g
  • Citronska kislina 1/4 čajne žličke .

Postopek

  1. V kozici razžvrkljamo jajce.
  2. Dodamo sladkor in mešamo dalje.
  3. Dodamo koruzni škrob in ga vmešamo, da ne bo grudic.
  4. Prilijemo mleko in mešamo, dokler ne dobimo enakomerne zmesi.
  5. Zavremo nad ognjem in mešamo. Kuhamo še približno 1 minuto, da se krema zgosti.
  6. Odstavimo z ognja in vmešamo maslo.
  7. Polovico kreme vlijemo v pripravljen pekač 16 x 16 cm in jo zgladimo.
  8. Po vrhu položimo v mleko namočene albert kekse.
  9. Na vrh razporedimo preostanek kreme in zgladimo.
  10. Jagode in sladkor kuhamo v kozici z malo citronske kisline. Prilijemo vodo, pomešano s koruznim škrobom.
  11. Zavremo in kuhamo, dokler ne dobimo goste zmesi.
  12. Razporedimo po vrhu pripravljene kreme in zgladimo.
  13. Postavimo v hladilnik in postrežemo ohlajeno.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Prečudovita jagodna sladica, ki je prava paša za oči in neverjetno je okusna


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: V tej evrovizijski uganki lahko vsi vidijo plesalce, a le najostrejše oko lahko opazi 5 skritih mikrofonov
Naslednji članekKoliko sonca potrebujejo rastline paradižnika?