Ti mehki in puhasti njoki so popolna osnova za različne omake, kot so klasična marinara, pesto ali preprosto stopljeno maslo s parmezanom. Priprava je preprosta, rezultat pa okusen!

Sestavine

  • 3 srednje veliki rdeči krompirji (približno 450 g)
  • 2 skodelici večnamenske moke (240 g) + nekaj za posip
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlica košer soli (razdeljena)

Postopek

  1. Krompir olupite, narežite na večje kose in ga v velikem loncu prelijte z vodo. Zavrite in kuhajte 5–10 minut, dokler se ne zmehča. Nato ga odcedite in pustite 10 minut, da se ohladi.
  2. Ohlajen krompir pretlačite skozi cedilo ali uporabite pasirko. Dodajte moko, jajci in 1 žličko soli. Sestavine najprej zmešajte z vilicami, nato pa testo ročno zgnetite, dokler ne postane enotno in se ne lepi več na roke.
  3. Testo razdelite na 6 enakih delov, oblikujte kroglice in jih pokrijte s plastično folijo. Vsak del posebej razvaljajte v svaljek debeline približno 1,5 cm. Svaljek narežite na 2 cm velike kose.
  4. Vsak kos nežno pritisnite in povlecite čez hrbtno stran vilic, da ustvarite značilno teksturo. Oblikovane njoke položite na pekač, obložen s papirjem za peko in posut z moko.
  5. V velikem loncu zavrite vodo in dodajte preostali 2 žlički soli. Njoke v vrelo vodo dodajajte po porcijah. Ko priplavajo na površje (po približno 3–4 minutah), jih s penovko poberite in prestavite v skledo.
  6. Njoke postrezite s paradižnikovo omako, pestom, stopljenim maslom ali naribanim parmezanom.

Video recept

 

PREBERITE TUDI: Tako slastna piščančja juha z njoki, da se topite ob njej


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Najdite skrite zimske škornje v tej zimski idili
Naslednji članekOptična iluzija: Samo geniji bodo našli 2 skrita obraza na sliki