Ti mehki in puhasti njoki so popolna osnova za različne omake, kot so klasična marinara, pesto ali preprosto stopljeno maslo s parmezanom. Priprava je preprosta, rezultat pa okusen!
Sestavine
- 3 srednje veliki rdeči krompirji (približno 450 g)
- 2 skodelici večnamenske moke (240 g) + nekaj za posip
- 2 veliki jajci
- 1 žlica košer soli (razdeljena)
Postopek
- Krompir olupite, narežite na večje kose in ga v velikem loncu prelijte z vodo. Zavrite in kuhajte 5–10 minut, dokler se ne zmehča. Nato ga odcedite in pustite 10 minut, da se ohladi.
- Ohlajen krompir pretlačite skozi cedilo ali uporabite pasirko. Dodajte moko, jajci in 1 žličko soli. Sestavine najprej zmešajte z vilicami, nato pa testo ročno zgnetite, dokler ne postane enotno in se ne lepi več na roke.
- Testo razdelite na 6 enakih delov, oblikujte kroglice in jih pokrijte s plastično folijo. Vsak del posebej razvaljajte v svaljek debeline približno 1,5 cm. Svaljek narežite na 2 cm velike kose.
- Vsak kos nežno pritisnite in povlecite čez hrbtno stran vilic, da ustvarite značilno teksturo. Oblikovane njoke položite na pekač, obložen s papirjem za peko in posut z moko.
- V velikem loncu zavrite vodo in dodajte preostali 2 žlički soli. Njoke v vrelo vodo dodajajte po porcijah. Ko priplavajo na površje (po približno 3–4 minutah), jih s penovko poberite in prestavite v skledo.
- Njoke postrezite s paradižnikovo omako, pestom, stopljenim maslom ali naribanim parmezanom.
Video recept
PREBERITE TUDI: Tako slastna piščančja juha z njoki, da se topite ob njej
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni