Juha je popolna izbira za manjši obrok ali kot okusno predjed k večjemu kosilu. Priprava je hitra in preprosta, kar je idealno za hladne dni, ko si želite nekaj toplega in hranljivega.
Sestavina
- 2 žlici oljčnega olja
- 1/2 sesekljane čebule
- 2 stroka česna
- 400 g narezanih paradižnikov v pločevinki
- 1 lovorjev list
- 800 ml zelenjavne osnove (iz kocke)
- 60 g majhnih testenin
- 250 g belega fižola
- 150 g grobo natrgane sveže špinače ali 2-3 kocke zamrznjene špinače
- Nariban sir za posip
Postopek
- V jušnem loncu na zmernem ognju segrejemo olivno olje, dodamo čebulo in česen ter pražimo, da posteklenita.
- Dodamo narezan paradižnik in lovorjev list, premešamo in na kratko pokuhamo (1-2 minuti, če je paradižnik iz konzerve, in 5-7 minut, če je svež). Prilijemo zelenjavno osnovo in pustimo, da juha zavre.
- Dodamo testenine, zmanjšamo ogenj in kuhamo 10-12 minut oziroma dokler se testenine ne zmehčajo.
- Vmešamo fižol in špinačo ter kuhamo, dokler špinača ne oveni. Odstranimo lovorjev list.
- Juho postrežemo potreseno z naribanim sirom in z rezino polnozrnatega kruha.
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni