Saj so dobre ‘moderne’ pizze, a vsake toliko se prileže takšna domača – z debelim testom.
Sestavine
- 2 žlici suhega kvasa
- 2 žlici sladkorja
- 650 g moke
- 1 žlička soli
- 6 žlic olja
- 400 ml vode
- Paradižnikova omaka ali kečap
- Oregano
- Salama
- Sir
- Koruza ali paprika (po želji)
Postopek
- V posodi zmešamo suhi kvas, sladkor in 6 žlic vode. Pustimo stati 5 minut pri sobni temperaturi, da kvas začne delovati.
- V drugo posodo presejemo moko, dodamo sol, olje in pripravljen kvasni nastavek. Prilijemo še 400 ml vode in zamesimo gladko testo.
- Testo pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut pri sobni temperaturi.
- Vzhajano testo razdelimo na manjše dele in ga razvaljamo na približno pol centimetra debelo. Izrežemo kroge. Ostanke testa ponovno zgnetemo in razvaljamo.
- Vsak krog premažemo s paradižnikovo omako ali kečapom, potresemo z origanom, dodamo rezine salame, nariban sir ter po želji koruzo ali papriko.
- Pečico predhodno segrejemo na 250 °C. Pizzo pečemo 7 minut oziroma dokler testo ne postane zlato rjavo, sir pa se lepo stopi.
Video recept
NAREDITE TUDI: Pizza rolice – tako odlične, da se boste vprašali, zakaj jih niste pripravili že prej
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira