Saj so dobre ‘moderne’ pizze, a vsake toliko se prileže takšna domača – z debelim testom.

Sestavine

  • 2 žlici suhega kvasa
  • 2 žlici sladkorja
  • 650 g moke
  • 1 žlička soli
  • 6 žlic olja
  • 400 ml vode
  • Paradižnikova omaka ali kečap
  • Oregano
  • Salama
  • Sir
  • Koruza ali paprika (po želji)

Postopek

  1. V posodi zmešamo suhi kvas, sladkor in 6 žlic vode. Pustimo stati 5 minut pri sobni temperaturi, da kvas začne delovati.
  2. V drugo posodo presejemo moko, dodamo sol, olje in pripravljen kvasni nastavek. Prilijemo še 400 ml vode in zamesimo gladko testo.
  3. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut pri sobni temperaturi.
  4. Vzhajano testo razdelimo na manjše dele in ga razvaljamo na približno pol centimetra debelo. Izrežemo kroge. Ostanke testa ponovno zgnetemo in razvaljamo.
  5. Vsak krog premažemo s paradižnikovo omako ali kečapom, potresemo z origanom, dodamo rezine salame, nariban sir ter po želji koruzo ali papriko.
  6. Pečico predhodno segrejemo na 250 °C. Pizzo pečemo 7 minut oziroma dokler testo ne postane zlato rjavo, sir pa se lepo stopi.

Video recept

NAREDITE TUDI: Pizza rolice – tako odlične, da se boste vprašali, zakaj jih niste pripravili že prej


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi lahko vidijo mornarje – vendar imate odličen vid, če lahko opazite meč v desetih sekundah
Naslednji članekBo kmalu v Sloveniji živelo več tujcev kot Slovencev? Številke namreč pravijo, da …