To preprosto, a okusno jed lahko pripravite v manj kot eni uri. Kombinacija pečenega krompirja, mehkih piščančjih kosov in kremastega preliva bo navdušila vse ljubitelje domače kuhinje.

Recept

  • 500 g piščančjih prsi
  • 500 g krompirja
  • 1 jajce
  • 250 ml mleka (1 kozarec)
  • 2 žlici majoneze
  • 2 žlici paradižnikove omake
  • 2 žlici olja (+ malo za pečenje)
  • 1 čajna žlička sladke paprike
  • 1 čajna žlička origana
  • Sol in suhe začimbe po okusu
  • 100 g topljenega sira
  • Svež peteršilj (za posip)

Sestavine

  1. Pečico segrejemo na 200°C.
  2. Krompir narežemo na kocke in ga damo v skledo.
  3. Dodamo olje, sol, suhe začimbe, sladko papriko, majonezo, paradižnikovo omako in origano.
  4. Dobro premešamo in pečemo v pekaču 20 minut pri 200°C.
  5. Medtem ko se krompir peče, piščančje prsi narežemo na kocke.
  6. Začinimo jih z oljem, sladko papriko in soljo.
  7. V ponvi na srednji temperaturi pražimo približno 10 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.
  8. Ko je krompir predpečen, piščanca dodamo v pekač in dobro premešamo s krompirjem.
  9. Peteršilj sesekljamo in ga potresemo po krompirju in piščancu.
  10. V manjši skledi razžvrkljamo jajce z mlekom in dodamo malo soli.
  11. Preliv prelijemo čez krompir in piščanca ter vse skupaj vrnemo v pečico za 15 minut.
  12. Po 15 minutah pečenja čez jed enakomerno razporedimo topljeni sir.
  13. Pečemo še 5 minut, da se sir lepo stopi in rahlo zapeče.
  14. Jed postrežemo toplo, po želji okrasimo s še malo svežega peteršilja.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Hitro kosilo: Kremaste testenine s piščancem


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČas se izteka: Naredite to zdaj in vaše hortenzije bodo poleti lepo cvetele
Naslednji članekKako zmanjšati stroške za živila in vseeno dobro jesti?