To preprosto, a okusno jed lahko pripravite v manj kot eni uri. Kombinacija pečenega krompirja, mehkih piščančjih kosov in kremastega preliva bo navdušila vse ljubitelje domače kuhinje.
Recept
- 500 g piščančjih prsi
- 500 g krompirja
- 1 jajce
- 250 ml mleka (1 kozarec)
- 2 žlici majoneze
- 2 žlici paradižnikove omake
- 2 žlici olja (+ malo za pečenje)
- 1 čajna žlička sladke paprike
- 1 čajna žlička origana
- Sol in suhe začimbe po okusu
- 100 g topljenega sira
- Svež peteršilj (za posip)
Sestavine
- Pečico segrejemo na 200°C.
- Krompir narežemo na kocke in ga damo v skledo.
- Dodamo olje, sol, suhe začimbe, sladko papriko, majonezo, paradižnikovo omako in origano.
- Dobro premešamo in pečemo v pekaču 20 minut pri 200°C.
- Medtem ko se krompir peče, piščančje prsi narežemo na kocke.
- Začinimo jih z oljem, sladko papriko in soljo.
- V ponvi na srednji temperaturi pražimo približno 10 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.
- Ko je krompir predpečen, piščanca dodamo v pekač in dobro premešamo s krompirjem.
- Peteršilj sesekljamo in ga potresemo po krompirju in piščancu.
- V manjši skledi razžvrkljamo jajce z mlekom in dodamo malo soli.
- Preliv prelijemo čez krompir in piščanca ter vse skupaj vrnemo v pečico za 15 minut.
- Po 15 minutah pečenja čez jed enakomerno razporedimo topljeni sir.
- Pečemo še 5 minut, da se sir lepo stopi in rahlo zapeče.
- Jed postrežemo toplo, po želji okrasimo s še malo svežega peteršilja.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Hitro kosilo: Kremaste testenine s piščancem
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira