Goveja juha je stalnica na nedeljskem jedilniku. Čeprav na prvi pogled izgleda zelo enostavna za pripravo, mnogim povzroča sive lase. Poglejte si v nadaljevanju, kako pripraviti tisto “tapravo”, popolno govejo juho, ki bo navdušila vse vaše jedce za omizjem.
Sestavine
- 250 gramov gomolja zelene
 - 250 gramov korenja
 - 200 gramov pora
 - 100 gramov zelene (steblo in listi)
 - 2 lista ohrovta
 - 150 gramov čebule
 - 1 žlica rastlinskega olja
 - Voda
 - 1800 gramov govejega mesa
 - 1 čajna žlička paradižnikove paste / koncentrata
 - Sol
 

Postopek
- Olupite in narežite gomolj zelene.
 - Olupite in narežite korenje.
 - Očistite in narežite por (vključno z zelenim delom)
 - Narežite zeleno in lista kodrolistnega ohrovta.
 - Zelenjavo pred kuhanjem še enkrat operite.
 - Čebulo olupite in prerežite na pol.
 - V lonec dajte malo rastlinskega olja in na njem do rjave barve prepražite čebulo.
 - Zalijte z 3 litri vode in dodajte govedino ter vso zelenjavo.
 - Dodajte še žličko paradižnikovega koncentrata in sol.
 - Pokrijte in pustite kuhati, dokler ne zavre.
 - Ko zavre zmanjšajte ogenj in pustite, da se kuha še približno 90 minut.
 - Vmes večkrat preverite, kako se kuha in premešajte.
 - Ko je juha kuhana, jo precedite in vkuhajte poljubno zakuho (rezanci, žličniki ipd.)
 - Zelenjavo in meso narežite na manjše kocke in dodajte v krožnik ob serviranju (poljubno)
 
Video recept
Pripravite tudi:
- Recept: Mlečni riž, kot so ga pripravljale naše babice
 - Recept: Slasten sadni kolač po babičinem receptu, enostaven in zelo okusen
 - Recept: Jabolčni štrudelj po babičino
 
Zadnji prispevki
- Sladke hruške, okusno pecivo, ki tudi odlično izgleda
 - Imate veliko nogavic brez para? Tako jih lahko koristno uporabite
 - Mehko pecivo z orehi in čokoladno glazuro, ki vedno uspe
 - Ne delajte tega: dve stvari, ki popolnoma pokvarita pire krompir
 - Čokoladne mileram kocke: preprosto pecivo z vrhunskim okusom
 - Naredi sam: 10 idej, kako lahko adventni koledar izdelate sami doma
 
            















































