Jutro se za veliko Slovencev prične s pravo kavo, ki jo poznamo kot turško kavo, skuhano v džezvi. Pa jo znamo pripraviti na pravilen način?
Takole si pripravite pravo turško kavo:
- V džezvo natočite mrzlo vodo – za eno kavo natočimo malo več vode kot je količina ene skodelice.
- Še v mrzlo vodo vsujte eno čajno žličko mlete turške kave.
- Šele zdaj prižgite ploščo in ves čas rahlo mešajte – kava se naj segreva počasi.
- Ko džezvo odstavite s plošče, počakajte, da se kavna usedlina usede.
- Nato si jo nalijte v skodelico in uživajte.
Jo pripravljate tako? Morda poskusite in nam poročate, če se okus kaj razlikuje od te, ki ste jo pripravljali do sedaj. 🙂
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira