To je ena najbolj domačih in prijetnih juh, ki nas pogreje ob hladnih dneh. Fižolova juha je hranljiva, kremasta in polnega okusa, obenem pa zelo preprosta za pripravo. Idealna je za hitro kosilo ali večerjo, saj jo lahko pripravite tudi s kuhanim fižolom iz konzerve, če želite prihraniti čas.
Sestavine
- 500 g kuhanega rjavega fižola
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- 3 žlice moke
- 1 žlička rdeče, sladke, mlete paprike
- sol in poper po okusu
- 2 litra vode
- majaron
- lovorjev list
- tanki špageti za zakuho
Priprava
- Fižol skuhajte do mehkega ali uporabite dobro opran fižol iz konzerve.
- V večjem loncu na malo olja prepražite drobno narezano čebulo, nato dodajte sesekljan česen, mleto rdečo papriko in moko.
- Hitro premešajte in takoj zalijte z vodo, da se moka lepo razpusti in ne naredi grudic.
- Dodajte fižol, sol, poper, majaron in lovorjev list ter kuhajte približno 15 minut, da se okusi povežejo.
- Ko je juha kuhana, jo spasirajte s paličnim mešalnikom, da postane prijetno kremasta.
- Nato v vrelo juho dodajte tanke špagete in jih kuhajte, dokler niso mehki.
Zakaj je ta juha odlična
Fižol je bogat vir beljakovin in vlaknin, zato je jed zelo nasitna, a hkrati nežna za želodec. Pražena čebula in česen dodata globino okusa, moka in paprika poskrbita za prijetno gostoto ter rahlo dimljeno noto. Poleg tega je priprava hitra in enostavna, še posebej, če uporabite že kuhan fižol.
Babičin recept za pasulj, ki ne napihne, s skrivno sestavino
Zadnji prispevki
- Kokosovo pecivo, ki vedno uspe: preprosta sladica za vsak dan
- Kako oprati stare vzglavnike, da bodo znova puhasti in čisti
- Čokoladne rezine z noro dobro kremo – brez peke!
- Recept za domači pralni prašek: preprost, učinkovit in veliko cenejši od kupljenega
- Boljši kot original! Domači Kinder Maxi King, ki ga boste delali znova in znova
















































