Tale kruh s sirom je čisto drugačna verzija kruha, ki smo ga vajeni. Je hrustljav in ima izjemen okus po siru, da ga boste lahko jedli kar samega.

Sestavine

Za testo:

  • 225 ml mleka (sobna temperatura, ne prevroče)
  • 30 g sladkorja
  • 4,5 g instant suhega kvasa
  • 300 g bele krušne moke (ali navadne moke – z malo manj tekočine)
  • 5 g (1 čajna žlička) soli
  • 20 g mehke masla

Za česnovo omako:

  • 2 žlici česnove paste
  • Nekaj nasekljanega peteršilja
  • 50 g nesoljenega masla (mehko)
  • 1 čajna žlička čili kosmičev
  • Sol po okusu

Za nadev:

  • 150 g mocarele
  • 100 g čedarja (skupaj 250 g sira)

Postopek

  1. V skledo nalijemo mleko pri sobni temperaturi.
  2. Dodamo sladkor in posujemo instant suhi kvas. Premešamo in pustimo stati 5-10 minut, da kvas aktivira (pri aktivnem suhem kvasu počakamo, da postane penast).
  3. Moko presejemo, da bo testo rahlo.
  4. Počasi dodajamo kvasno mešanico v moko in mešamo.
  5. Testo bo na začetku lepljivo – gnetemo na rahlo pomokani površini.
  6. Po 3-4 minutah gnetenja dodamo mehko maslo.
  7. Nadaljujemo z gnetenjem vsaj 15 minut, dokler ni testo mehko, gladko in elastično.
  8. Testo raztegnemo tako, da postane tanko, ne da bi se strgalo.
  9. Testo damo v naoljeno skledo, pokrijemo in pustimo vzhajati 1 uro (če je kuhinja hladna, ga damo v ugasnjen pečico ali mikrovalovno pečico z lončkom vroče vode).
  10. V skledi zmešamo česnovo pasto, mehko maslo, čili kosmiče, nasekljan peteršilj in sol.
    Po želji uporabimo svežo česnovo pasto – česen nežno prepražimo v olju, nato ga zmešamo v gladko pasto.
  11. Vzhajano testo razvaljamo na pravokotnik.
  12. Namažemo česnovo maslo, da pokrije celotno površino.
  13. Posujemo mocarelo in čedar, da bo kruh bogato napolnjen s sirom.
  14. Testo narežemo na trakove, jih zložimo enega na drugega in jih nato naložimo v pekač.
  15. Pustimo nekaj prostora, da lahko testo še vzhaja.
  16. Testo pustimo vzhajati še 1 uro, da postane puhasto.
  17. Pečico segrejemo na 180°C.
  18. Pred peko kruh premažemo s preostalim česnovim maslom.
  19. Pečemo 30 minut, dokler ni zlato rjavo in hrustljavo.
  20. Med peko se bo kuhinja napolnila z vonjem po maslu, česnu in stopljenem siru!
  21. Pustimo, da se nekoliko ohladi, nato postrežemo toplo in mehko.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Tale recept za krompirjev kruh vam bo najljubši!


Zadnji prispevki

Prejšnji članekJutranji kavi dodajte le žličko tega: vaše črevesje bo delovalo kot ura, čez dan pa ne bo stresa
Naslednji članekOptična iluzija: Le tisti z najboljšim vidom bodo našli trofejo na sliki