Tale kruh s sirom je čisto drugačna verzija kruha, ki smo ga vajeni. Je hrustljav in ima izjemen okus po siru, da ga boste lahko jedli kar samega.
Sestavine
Za testo:
- 225 ml mleka (sobna temperatura, ne prevroče)
- 30 g sladkorja
- 4,5 g instant suhega kvasa
- 300 g bele krušne moke (ali navadne moke – z malo manj tekočine)
- 5 g (1 čajna žlička) soli
- 20 g mehke masla
Za česnovo omako:
- 2 žlici česnove paste
- Nekaj nasekljanega peteršilja
- 50 g nesoljenega masla (mehko)
- 1 čajna žlička čili kosmičev
- Sol po okusu
Za nadev:
- 150 g mocarele
- 100 g čedarja (skupaj 250 g sira)
Postopek
- V skledo nalijemo mleko pri sobni temperaturi.
- Dodamo sladkor in posujemo instant suhi kvas. Premešamo in pustimo stati 5-10 minut, da kvas aktivira (pri aktivnem suhem kvasu počakamo, da postane penast).
- Moko presejemo, da bo testo rahlo.
- Počasi dodajamo kvasno mešanico v moko in mešamo.
- Testo bo na začetku lepljivo – gnetemo na rahlo pomokani površini.
- Po 3-4 minutah gnetenja dodamo mehko maslo.
- Nadaljujemo z gnetenjem vsaj 15 minut, dokler ni testo mehko, gladko in elastično.
- Testo raztegnemo tako, da postane tanko, ne da bi se strgalo.
- Testo damo v naoljeno skledo, pokrijemo in pustimo vzhajati 1 uro (če je kuhinja hladna, ga damo v ugasnjen pečico ali mikrovalovno pečico z lončkom vroče vode).
- V skledi zmešamo česnovo pasto, mehko maslo, čili kosmiče, nasekljan peteršilj in sol.
Po želji uporabimo svežo česnovo pasto – česen nežno prepražimo v olju, nato ga zmešamo v gladko pasto. - Vzhajano testo razvaljamo na pravokotnik.
- Namažemo česnovo maslo, da pokrije celotno površino.
- Posujemo mocarelo in čedar, da bo kruh bogato napolnjen s sirom.
- Testo narežemo na trakove, jih zložimo enega na drugega in jih nato naložimo v pekač.
- Pustimo nekaj prostora, da lahko testo še vzhaja.
- Testo pustimo vzhajati še 1 uro, da postane puhasto.
- Pečico segrejemo na 180°C.
- Pred peko kruh premažemo s preostalim česnovim maslom.
- Pečemo 30 minut, dokler ni zlato rjavo in hrustljavo.
- Med peko se bo kuhinja napolnila z vonjem po maslu, česnu in stopljenem siru!
- Pustimo, da se nekoliko ohladi, nato postrežemo toplo in mehko.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Tale recept za krompirjev kruh vam bo najljubši!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira