Ti piškoti s kremnim sirom in limonino noto so izjemno mehki in polni okusa, hkrati pa so tudi enostavni za pripravo.
Sestavine
- 120 g zmehčanega kremnega sira
- 1/4 skodelice masla, zmehčanega pri sobni temperaturi
- 1 jajce
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
- 1 čajna žlička limonine lupinice
- 1 skodelica moke
- 1/4 skodelice instant limoninega pudinga
- pol pecilnega praška
- 1/4 skodelice sladkorja v prahu
- 1/4 skodelice sladkorja
Postopek
- V veliki skledi mešalnika z nastavkom za lopatice mešajte maslo in kremni sir približno 2 minuti, dokler ne postaneta gladka in kremasta.
- Dodajte jajce, vanilijo in limonino lupinico ter mešajte še dodatni 2 minuti.
- V zmes dodajte moko, pecilni, instant limonin puding, sladkor v prahu in granulirani sladkor, ter mešajte, dokler se vse sestavine ne povežejo v testo.
- Testo preložite v skledo, pokrijte in pustite, da se v hladilniku hladi približno 1 uro.
Segrejte pečico na 180 °C in pekače obložite s peki papirjem. - Z majhno žlico zajemajte testo, približno eno žlico na piškot. Rahlo pomokajte konice prstov in rahlo pritisnite na piškote (vendar jih ne sploščite).
- Piškote pecite 10 minut, pazite, da jih ne prepečete. Piškoti naj bodo svetlo rumeni, a še vedno mehki.
- Ko so pečeni, jih pustite, da se ohladijo na pekaču, nato pa jih rahlo potresite s sladkorjem v prahu.
















































