Ti piškoti s kremnim sirom in limonino noto so izjemno mehki in polni okusa, hkrati pa so tudi enostavni za pripravo.

Sestavine

  • 120 g zmehčanega kremnega sira
  • 1/4 skodelice masla, zmehčanega pri sobni temperaturi
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žlička limonine lupinice
  • 1 skodelica moke
  • 1/4 skodelice instant limoninega pudinga
  • pol pecilnega praška
  • 1/4 skodelice sladkorja v prahu
  • 1/4 skodelice sladkorja

Postopek

  1. V veliki skledi mešalnika z nastavkom za lopatice mešajte maslo in kremni sir približno 2 minuti, dokler ne postaneta gladka in kremasta.
  2. Dodajte jajce, vanilijo in limonino lupinico ter mešajte še dodatni 2 minuti.
  3. V zmes dodajte moko, pecilni, instant limonin puding, sladkor v prahu in granulirani sladkor, ter mešajte, dokler se vse sestavine ne povežejo v testo.
  4. Testo preložite v skledo, pokrijte in pustite, da se v hladilniku hladi približno 1 uro.
    Segrejte pečico na 180 °C in pekače obložite s peki papirjem.
  5. Z majhno žlico zajemajte testo, približno eno žlico na piškot. Rahlo pomokajte konice prstov in rahlo pritisnite na piškote (vendar jih ne sploščite).
  6. Piškote pecite 10 minut, pazite, da jih ne prepečete. Piškoti naj bodo svetlo rumeni, a še vedno mehki.
  7. Ko so pečeni, jih pustite, da se ohladijo na pekaču, nato pa jih rahlo potresite s sladkorjem v prahu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za slano rolado, ki je hitro pripravljena in navduši z okusom
Naslednji članekOčistite kožo s temi domačimi sestavinami