Kremna juha iz rdečega zelja je okusna in hranljiva jed, ki navduši s svojo živahno barvo in bogatim okusom. Kombinacija rdečega zelja, krompirja, mandljevega mleka in limetinega soka ustvari gladko in osvežilno juho, ki je popolna za vsako priložnost.

Sestavine

  • 6 skodelic rdečega zelja, grobo nasekljanega
  • 1 skodelica krompirja, narezanega na kocke
  • 1 srednje velika rdeča čebula, grobo nasekljana
  • 2 stroka česna, grobo nasekljana
  • 2 žlici svežega kopra, nasekljanega
  • 3 žlice limetinega soka (po okusu)
  • 3,5 skodelice zelenjavne jušne osnove
  • 1 skodelica mandljevega mleka (ali drugega rastlinskega mleka)
  • 1 žlica olivnega olja
  • ½ čajne žličke ingverjevega prahu
  • ½ čajne žličke mletega črnega popra
  • Sol po okusu

Postopek

  1. V loncu segrejte olivno olje na srednji temperaturi.
  2. Dodajte nasekljana česen in čebulo ter pražite, dokler čebula ne postane zlato rjava.
  3. V lonec dodajte nasekljano rdeče zelje, krompir, ingver v prahu, mleti črni poper in sol. Kuhajte 5-7 minut, da se zelje nekoliko zmehča.
  4. Prilijte zelenjavno jušno osnovo, premešajte in pokrijte lonec. Pustite, da juha vre približno 20 minut oziroma dokler krompir ni popolnoma kuhan.
  5. Ko je zelenjava kuhana, juho s paličnim mešalnikom zmeljite, da dobite gladko kremno teksturo. Juho zavrite še za minuto in nato izklopite ogenj.
  6. Vmešajte mandljevo mleko in limetin sok, da dobite kremno in osvežilno noto.
  7. Na koncu dodajte sveže nasekljan koper in juho servirajte še toplo. Uživajte!

Na prvi pogled izgleda fantastično, okus je pa sploh odličen: Juha z rdečim zeljem


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Najdete krono na sliki sobe?
Naslednji članekKako izbrati in skrbeti za krizanteme v lončkih?