Kremna juha iz rdečega zelja je okusna in hranljiva jed, ki navduši s svojo živahno barvo in bogatim okusom. Kombinacija rdečega zelja, krompirja, mandljevega mleka in limetinega soka ustvari gladko in osvežilno juho, ki je popolna za vsako priložnost.
Sestavine
- 6 skodelic rdečega zelja, grobo nasekljanega
- 1 skodelica krompirja, narezanega na kocke
- 1 srednje velika rdeča čebula, grobo nasekljana
- 2 stroka česna, grobo nasekljana
- 2 žlici svežega kopra, nasekljanega
- 3 žlice limetinega soka (po okusu)
- 3,5 skodelice zelenjavne jušne osnove
- 1 skodelica mandljevega mleka (ali drugega rastlinskega mleka)
- 1 žlica olivnega olja
- ½ čajne žličke ingverjevega prahu
- ½ čajne žličke mletega črnega popra
- Sol po okusu
Postopek
- V loncu segrejte olivno olje na srednji temperaturi.
- Dodajte nasekljana česen in čebulo ter pražite, dokler čebula ne postane zlato rjava.
- V lonec dodajte nasekljano rdeče zelje, krompir, ingver v prahu, mleti črni poper in sol. Kuhajte 5-7 minut, da se zelje nekoliko zmehča.
- Prilijte zelenjavno jušno osnovo, premešajte in pokrijte lonec. Pustite, da juha vre približno 20 minut oziroma dokler krompir ni popolnoma kuhan.
- Ko je zelenjava kuhana, juho s paličnim mešalnikom zmeljite, da dobite gladko kremno teksturo. Juho zavrite še za minuto in nato izklopite ogenj.
- Vmešajte mandljevo mleko in limetin sok, da dobite kremno in osvežilno noto.
- Na koncu dodajte sveže nasekljan koper in juho servirajte še toplo. Uživajte!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira