Bulgur je izjemno žito, ki ga lahko pripravite na različne načine in to je eden izmed njih.
Sestavine
- 4 žlice (60 ml) oljčnega olja (razdeljeno)
- 450 g mletega piščanca
- Sol po okusu
- 1 čebula (sesekljana)
- 1 paprika (narezana na kocke)
- 1 korenček (narezan na kocke)
- 1 bučka (narezana na kocke)
- 2-3 stroki česna (zdrobljeni)
- 250 g (1 ¼ skodelice) opranega bulgurja
- Črni poper po okusu
- 1 čajna žlička kurkume
- 1 čajna žlička kumine
- 600 ml (2 ½ skodelice) vrele vode ali piščančje juhe
- 2 žlici sesekljanega peteršilja ali koriandra
Postopek
- V večji ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja.
- Dodamo mletega piščanca, začinimo s soljo in pražimo približno 5-6 minut, dokler ni lepo zapečen in kuhan.
- Piščanca odstranimo iz ponve in ga shranimo na stran.
- V isto ponev dodamo preostal oljčno olje in segrejemo na srednje močnem ognju.
- Dodamo sesekljano čebulo in pražimo 5-6 minut, da postekleni.
- Nato dodamo papriko, korenček in bučko ter pražimo še 7-8 minut (po potrebi dodamo še malo olja).
- V ponev vrnemo kuhanega piščanca, začinimo s kurkumo, kumino, črnim poprom in soljo ter dobro premešamo.
- Dodamo opran bulgur in prelijemo z vrelo vodo ali piščančjo juho.
- Zavremo, pokrijemo s pokrovko in na nizkem ognju kuhamo 10-15 minut, dokler se bulgur ne skuha in vpije tekočino.
- Jed potresemo s sesekljanim peteršiljem ali koriandrom.
















































