Bulgur je izjemno žito, ki ga lahko pripravite na različne načine in to je eden izmed njih.

Sestavine

  • 4 žlice (60 ml) oljčnega olja (razdeljeno)
  • 450 g mletega piščanca
  • Sol po okusu
  • 1 čebula (sesekljana)
  • 1 paprika (narezana na kocke)
  • 1 korenček (narezan na kocke)
  • 1 bučka (narezana na kocke)
  • 2-3 stroki česna (zdrobljeni)
  • 250 g (1 ¼ skodelice) opranega bulgurja
  • Črni poper po okusu
  • 1 čajna žlička kurkume
  • 1 čajna žlička kumine
  • 600 ml (2 ½ skodelice) vrele vode ali piščančje juhe
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja ali koriandra

Postopek

  1. V večji ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja.
  2. Dodamo mletega piščanca, začinimo s soljo in pražimo približno 5-6 minut, dokler ni lepo zapečen in kuhan.
  3. Piščanca odstranimo iz ponve in ga shranimo na stran.
  4. V isto ponev dodamo preostal oljčno olje in segrejemo na srednje močnem ognju.
  5. Dodamo sesekljano čebulo in pražimo 5-6 minut, da postekleni.
  6. Nato dodamo papriko, korenček in bučko ter pražimo še 7-8 minut (po potrebi dodamo še malo olja).
  7. V ponev vrnemo kuhanega piščanca, začinimo s kurkumo, kumino, črnim poprom in soljo ter dobro premešamo.
  8. Dodamo opran bulgur in prelijemo z vrelo vodo ali piščančjo juho.
  9. Zavremo, pokrijemo s pokrovko in na nizkem ognju kuhamo 10-15 minut, dokler se bulgur ne skuha in vpije tekočino.
  10. Jed potresemo s sesekljanim peteršiljem ali koriandrom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko najdete napako na sliki v 5 sekundah?
Naslednji članekOdpoklic izdelka: Če ste tole kupili v Hoferju, ne užijte