Če ste ljubitelj kombinacije čokolade in kokosa, potem je ta torta prava izbira za vas! Nebeško okusna torta s čokolado in kokosom vas bo očarala z bogatim okusom in kremasto teksturo.

Sestavine

Sestavine za čokoladno kremo

  • 500 ml mleka
  • 3 rumenjaki
  • 80 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 40 g gustina
  • 100 g čokolade
  • 200 g margarine ali masla

Sestavine za biskvit

  • 4 jajca
  • 4 žlice sladkorja
  • 3 žlice moke
  • 2 žlici kakavovega prahu
  • Ščepec pecilnega praška
  • Ščepec soli za beljake

Sestavine za kokosovo kremo

  • 300 ml smetane za stepanje
  • 2 vanilin sladkorja
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 250 g mascarpone sira
  • 300 g kremnega sira
  • 70 g kokosa

Za dekoracijo

  • Kokos za posip

Postopek

Priprava čokoladne kreme

  1. V skledo dodajte rumenjake, sladkor in vanilin sladkor ter jih penasto vmešajte.
  2. Dodajte gustin in 200 ml mleka, ter dobro premešajte.
  3. Preostalo mleko zavrite v loncu.
  4. Ko mleko zavre, ga odstavite in vmešajte pripravljeno zmes.
  5. Ponovno postavite na ogenj in kuhajte, medtem ko stalno mešate, da se zmes zgosti.
  6. Nato dodajte nasekljano čokolado in mešajte, dokler se ne stopi.
  7. Kremo prelijte v skledo, pokrijte s prozorno folijo in pustite, da se ohladi.
  8. Ohlajeni kremi odstranite folijo in jo dobro premešajte.
  9. Dodajte narezano margarino ali maslo (sobne temperature) in vse skupaj dobro premešajte.

Priprava biskvita

  1. Moko presejte skupaj s pecilnim praškom in kakavovim prahom.
  2. V ločeni posodi stepite beljake s ščepcem soli, dokler ne dobite čvrstega snega.
  3. Rumenjake in sladkor stepajte, dokler zmes ne postane penasta.
  4. Vmešajte pripravljeno mešanico moke in kakava.
  5. Dodajte del stepenih beljakov in previdno zmešajte.
  6. Nato nežno vmešajte preostale beljake.
  7. Testo prelijte v pekač premera 22 cm, obložen s papirjem za peko.
  8. Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno 25 minut.
  9. Ohlajen biskvit prerežite na dva enaka dela.

Priprava kokosove kreme

  1. V skledo dodajte kremni sir, mascarpone, sladkor v prahu, vanilin sladkor in smetano za stepanje.
  2. Vse skupaj stepajte, dokler ne dobite gladke kreme.
  3. Nato vmešajte kokos in dobro premešajte.

Sestavljanje torte s čokolado in kokosom

  1. Na pladenj postavite prvi del biskvita in okoli njega namestite obroč.
  2. Na biskvit razporedite polovico kokosove kreme.
  3. Nato enakomerno porazdelite čokoladno kremo.
  4. Pokrijte z drugim delom biskvita.
  5. S pomočjo žlice nanesite preostalo kokosovo kremo na vrh torte.
  6. Praznine napolnite s preostalo čokoladno kremo.
  7. Po vrhu torte posujte kokos.
  8. Torto postavite v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTa preprost trik vam bo prihranil ure prekuhavanja kuhinjskih krp – madeži izginejo kot za šalo!
Naslednji članekOptična iluzija: Ali lahko v 7 sekundah na sliki opazite pingvina, skritega med pandami?