Če ste ljubitelj kombinacije čokolade in kokosa, potem je ta torta prava izbira za vas! Nebeško okusna torta s čokolado in kokosom vas bo očarala z bogatim okusom in kremasto teksturo.
Sestavine
Sestavine za čokoladno kremo
- 500 ml mleka
- 3 rumenjaki
- 80 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 40 g gustina
- 100 g čokolade
- 200 g margarine ali masla
Sestavine za biskvit
- 4 jajca
- 4 žlice sladkorja
- 3 žlice moke
- 2 žlici kakavovega prahu
- Ščepec pecilnega praška
- Ščepec soli za beljake
Sestavine za kokosovo kremo
- 300 ml smetane za stepanje
- 2 vanilin sladkorja
- 60 g sladkorja v prahu
- 250 g mascarpone sira
- 300 g kremnega sira
- 70 g kokosa
Za dekoracijo
- Kokos za posip
Postopek
Priprava čokoladne kreme
- V skledo dodajte rumenjake, sladkor in vanilin sladkor ter jih penasto vmešajte.
- Dodajte gustin in 200 ml mleka, ter dobro premešajte.
- Preostalo mleko zavrite v loncu.
- Ko mleko zavre, ga odstavite in vmešajte pripravljeno zmes.
- Ponovno postavite na ogenj in kuhajte, medtem ko stalno mešate, da se zmes zgosti.
- Nato dodajte nasekljano čokolado in mešajte, dokler se ne stopi.
- Kremo prelijte v skledo, pokrijte s prozorno folijo in pustite, da se ohladi.
- Ohlajeni kremi odstranite folijo in jo dobro premešajte.
- Dodajte narezano margarino ali maslo (sobne temperature) in vse skupaj dobro premešajte.
Priprava biskvita
- Moko presejte skupaj s pecilnim praškom in kakavovim prahom.
- V ločeni posodi stepite beljake s ščepcem soli, dokler ne dobite čvrstega snega.
- Rumenjake in sladkor stepajte, dokler zmes ne postane penasta.
- Vmešajte pripravljeno mešanico moke in kakava.
- Dodajte del stepenih beljakov in previdno zmešajte.
- Nato nežno vmešajte preostale beljake.
- Testo prelijte v pekač premera 22 cm, obložen s papirjem za peko.
- Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno 25 minut.
- Ohlajen biskvit prerežite na dva enaka dela.
Priprava kokosove kreme
- V skledo dodajte kremni sir, mascarpone, sladkor v prahu, vanilin sladkor in smetano za stepanje.
- Vse skupaj stepajte, dokler ne dobite gladke kreme.
- Nato vmešajte kokos in dobro premešajte.
Sestavljanje torte s čokolado in kokosom
- Na pladenj postavite prvi del biskvita in okoli njega namestite obroč.
- Na biskvit razporedite polovico kokosove kreme.
- Nato enakomerno porazdelite čokoladno kremo.
- Pokrijte z drugim delom biskvita.
- S pomočjo žlice nanesite preostalo kokosovo kremo na vrh torte.
- Praznine napolnite s preostalo čokoladno kremo.
- Po vrhu torte posujte kokos.
- Torto postavite v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni