Postrezite ohlajeno, lahko okrasite z naribanimi lešniki, čokolado ali svežim sadjem. Odlična izbira za vroče dni, praznovanja ali kadar želite sladico brez zapletov.
Sestavine
Za podlago:
- 300 g mletih keksov (npr. Plazma, Petit Beurre ipd.)
- 100 g stopljenega masla
- 100 ml mleka (po želji, za mehkejšo podlago)
- 100 g sladkorja v prahu
- 50–100 g mletih lešnikov
Za kremo:
- 500 ml sladke smetane za stepanje (priporočljivo rastlinska, že sladkana)
- 400 g kremnega sira
- 100 g sladkorja v prahu (po okusu)
- 200 g Nutella namaza (lahko tudi več, ali drug čokoladni lešnikov namaz)
Za čokoladni preliv:
- 200 g temne čokolade
- 200–250 ml sladke smetane
Postopek
- V večji skledi zmešajte mlete kekse, lešnike, sladkor v prahu in stopljeno maslo. Po želji dodajte mleko za mehkejšo konsistenco. Mešanico enakomerno razporedite v tortni obroč premera 24 ali 26 cm.
- Dobro potlačite in postavite v hladilni
- Stepite sladko smetano do čvrstih vrhov. Dodajte kremni sir in po želji še sladkor v prahu ter dobro premešajte. Mešanico razdelite na dva dela – v enega vmešajte Nutello.
- Na podlago najprej nanesite plast ene kreme (lahko najprej vanilijevo ali Nutellino), nato drugo plast. Če ju želite mešati, kreme nežno spiralično nanesite izmenično in rahlo potlačite, da se izognete zračnim mehurčkom. Površino poravnajte.
- Sladko smetano segrejte skoraj do vretja, dodajte nasekljano čokolado in mešajte, dokler se popolnoma ne stopi. Prelijte po vrhu cheesecake-a. Po želji lahko pustite, da se preliv razlije sam ali ga rahlo razmažete.
- Postavite v hladilnik za nekaj ur (vsaj 4–5), da se lepo strdi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Češnje lahko zdržijo več dni, če jih shranite na ta način
- To je otok, ki velja za smrtonosno destinacijo, kamor smejo le znanstveniki in vojaki
- Vse, kar je potrebno vedeti za sajenje paprike
- To je recept za “kraljico” vseh govejih enolončnic: Govedina po burgundsko
- Optična iluzija razkrije, ali ste logična ali čustvena oseba – kaj vidite najprej?
- Kdaj soliti vodo za kuhanje testenin? Na večno vprašanje so odgovorili strokovnjaki