Ta kremna juha s piščancem in koruzo je popolna izbira za hiter, okusen in nasiten obrok. Preprosta priprava in mehka tekstura s peresastimi trakovi jajc jo naredita idealno jed za vse priložnosti.
Sestavine
- 1 žlica sezamovega olja
- 2 stroka česna, olupljena in drobno sesekljana
- 1 liter kakovostne piščančje juhe
- 1 majhna piščančja prsa (pribl. 150 g), narezana na majhne kocke (pribl. 1 cm)
- 200 g sladke koruze iz pločevinke, odcejene
- ⅛ žličke belega popra
- 2 žlici koruznega škroba, zmešanega s 6 žlicami hladne vode
- 2 srednje veliki jajci, razžvrkljani
- ¼ žličke soli
Za serviranje:
- 2 mladi čebuli, drobno sesekljani
Postopek
- V velikem loncu na srednje nizkem ognju segrejte sezamovo olje. Dodajte česen in ga nežno pražite približno 1 minuto, dokler ne zadiši, pri tem pa mešajte.
- V lonec vlijte piščančjo juho in dodajte narezana piščančja prsa. Zavrite, nato pa zmanjšajte ogenj in kuhajte na majhnem ognju 5 minut.
- Sladko koruzo rahlo pretlačite s koncem valjarja, da je delno zmečkana, vendar naj polovica zrn ostane cela.
- Pretlačeno koruzo stresite v lonec, dodajte beli poper in vse skupaj premešajte. Juho ponovno zavrite in kuhajte še 5 minut.
- Med stalnim mešanjem počasi vlijte koruzno zmes (koruzni škrob zmešan s hladno vodo) in kuhajte, dokler se juha rahlo ne zgosti.
- Med počasnim mešanjem juhe tanko vlijte razžvrkljana jajca. Jajca se bodo med kuhanjem oblikovala v nežne trakove.
- Poskusite juho in po potrebi dodajte sol (odvisno od slanosti piščančje juhe).
- Razdelite juho v sklede in jo pred serviranjem posujte s sesekljano mlado čebulo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira