Ta kremna juha s piščancem in koruzo je popolna izbira za hiter, okusen in nasiten obrok. Preprosta priprava in mehka tekstura s peresastimi trakovi jajc jo naredita idealno jed za vse priložnosti.

Sestavine

  • 1 žlica sezamovega olja
  • 2 stroka česna, olupljena in drobno sesekljana
  • 1 liter kakovostne piščančje juhe
  • 1 majhna piščančja prsa (pribl. 150 g), narezana na majhne kocke (pribl. 1 cm)
  • 200 g sladke koruze iz pločevinke, odcejene
  • ⅛ žličke belega popra
  • 2 žlici koruznega škroba, zmešanega s 6 žlicami hladne vode
  • 2 srednje veliki jajci, razžvrkljani
  • ¼ žličke soli

Za serviranje:

  • 2 mladi čebuli, drobno sesekljani

Postopek

  1. V velikem loncu na srednje nizkem ognju segrejte sezamovo olje. Dodajte česen in ga nežno pražite približno 1 minuto, dokler ne zadiši, pri tem pa mešajte.
  2. V lonec vlijte piščančjo juho in dodajte narezana piščančja prsa. Zavrite, nato pa zmanjšajte ogenj in kuhajte na majhnem ognju 5 minut.
  3. Sladko koruzo rahlo pretlačite s koncem valjarja, da je delno zmečkana, vendar naj polovica zrn ostane cela.
  4. Pretlačeno koruzo stresite v lonec, dodajte beli poper in vse skupaj premešajte. Juho ponovno zavrite in kuhajte še 5 minut.
  5. Med stalnim mešanjem počasi vlijte koruzno zmes (koruzni škrob zmešan s hladno vodo) in kuhajte, dokler se juha rahlo ne zgosti.
  6. Med počasnim mešanjem juhe tanko vlijte razžvrkljana jajca. Jajca se bodo med kuhanjem oblikovala v nežne trakove.
  7. Poskusite juho in po potrebi dodajte sol (odvisno od slanosti piščančje juhe).
  8. Razdelite juho v sklede in jo pred serviranjem posujte s sesekljano mlado čebulo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekBabičini triki za sušenje perila: pospešite postopek in preprečite nastanek plesni brez vklopa gretja
Naslednji članekOptična iluzija: Genij ste, če najdete skrito gosenico v 6 sekundah