Danes bomo pripravili okusno juho, ki združuje svežino zelenjave, polnost testenin in edinstven okus mortadele. Ta jed je prava izbira za hranljiv obrok, ki bo ogrel vaš dan. Pri kuhanju uporabimo poseben način, da ohranimo večino hranil, zato blitvo kuhamo le 5-7 minut.

Sestavine

  • 300 g mortadele, narezane na trakove
  • 250 g blitve, oprane, očiščene in grobo narezane
  • 1,5 l zelenjavne juhe
  • 1 strok česna, stisnjen
  • 1 glavica čebule, sesekljana
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 10 svežih listov bazilike, sesekljanih
  • 300 g testenin za juho
  • 120 ml smetane za kuhanje
  • 200 g graha iz konzerve
  • 150 g masla, narezanega na kocke
  • 60 g naribanega parmezana
  • Ekstra deviško oljčno olje
  • Sol po okusu

Postopek

  1. V velik lonec vlijemo zelenjavno juho, dodamo narezano blitvo, trakove mortadele, sesekljano čebulo in baziliko, stisnjen česen in sol. Vse skupaj dobro premešamo in ko zavre, kuhamo na zmernem ognju približno 10 minut.
  2. Dodamo testenine za juho in kuhamo še 4-5 minut, da so testenine “al dente”.
  3. Medtem v posodici zmešamo smetano za kuhanje, nariban parmezan in sesekljan peteršilj. Mešanico stepemo z metlico.
  4. V juho dodamo grah iz konzerve in pripravljeno mešanico smetane ter parmezana.
  5. Dodamo še kocke masla, vse skupaj premešamo in kuhamo na zmernem ognju še 3-4 minute.
  6. Juho serviramo v krožnike in postrežemo toplo.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Štajerska kisla juha, da bo po domačem dišalo v domu


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za dvojno čokoladne piškote – za prave čokoholike
Naslednji članekSte se kdaj vprašali, ali so list redkvice užitni? Za vas imamo odgovor