Če želite sladico, ki bo navdušila goste in je hitro pripravljena, ste prišli na pravo mesto. Tale torta je božanskega okusa, sama priprava pa vam ne bo vzela več kot 10 minut.
Sestavine
Biskvit
- 300 g mletih piškotov
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici kakava v prahu
- 80 g stopljenega masla
- 200 ml mleka
Krema
- 400 ml smetane za stepanje
- 400 ml hladnega mleka
- 2 galetta pudinga, ki se ne kuhata
- 100 g naribane temne čokolade
Glazura
- 100 g temne čokolade
- 100 ml smetane za stepanje smetane
Postopek
- V skledo damo zmlete piškote, dodamo sladkor v prahu, kakav v prahu in stopljeno maslo.
- Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo testo.
- Testo vtisnemo v model in damo na hladno.
- Pripravimo kremo.
- Čokolado sesekljamo na drobno.
- V skledo damo mleko, puding in sladko smetano.
- Vse skupaj zmešamo, da dobimo čvrsto kremo.
- V kremo dodamo sesekljano čokolado in premešamo.
- Preko biskvita premažemo kremo in damo v hladilnik.
- Pripravimo glazuro.
- Čokolado in smetano skupaj stopimo in prelijemo čez ohlajeno kremo.
- Damo v hladilnik za čez noč.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira