Ko se združita okus svežih jagod in prefinjenost čokoladne note, nastane sladica, ki navduši tako s svojim videzom kot okusom. Sestavljena iz sočnih jagod, rahlega biskvita in kančka kakava. Sestavine so preproste, priprava pa hitra in enostavna, kar jo naredi idealno za vsakodnevne sladke trenutke ali posebne priložnosti.
Sestavine
- 500 g jagod
- 5 jajc
- pol skodelice sladkorja (150 g)
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja
- pol skodelice olja (100 ml)
- 2 skodelici moke
- 1 vrečka pecilnega praška (10 g)
- 2 žlici kakava v prahu
Postopek
- Jajca stepemo s sladkorjem in vanilijo. Dodamo olje, moko, pecilni prašek. Zmešamo.
- Rumeno testo razdelimo v skodelico in v en del vmešamo kakav. Če se zgosti, dodamo malo vode.
- Kakavovo testo, narezane jagode in rumeni del testa razporedimo v pekač 20×25 cm.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj približno 40 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira