Pečeni jajčevci z mocarelo so prava poletna poslastica. Jajčevec je odličen vir antioksidantov in vlaknin, sredozemsko živilo, ki spada v isto skupino kot paradižnik in krompir.
Sestavine
- 1 kos jajčevca
- pol skodelice paradižnikove omake
- 1/4 čajne žličke mletega črnega popra
- 1/4 čajne žličke česna v prahu
- 1/4 čajne žličke soli
- 1 skodelica naribane mocarele
- olje v spreju
Priprava
- Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s peki papirjem in poškropimo z oljnim sprejem.
- Jajčevec narežemo na dva centimetra debele rezine, poškropimo z oljem in začinimo s česnom, poprom in soljo.
- Razporedimo jih po pekaču in pečemo približno 15 minut.
- Rezine jajčevcev obrnemo, ponovno poškropimo in vrnemo v pečico še za 10-15 minut.
- Nato pekač vzamemo iz pečice in temperaturo znižamo na 200 °C .
- Rezine jajčevca položimo na dno pomaščenega pekača, nato pa jih premažemo s polovico omake in polovico mocarele.
- Nato dodamo še eno vrsto rezin jajčevca in postopek ponovimo.
- Zmes pečemo približno 15 minut , dokler ne postane zlatorjava in opazimo mehurčke.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira