To je preprost in okusen recept za piščanca s krompirjem, ki združuje sočne piščančje koščke, hrustljav krompir in kremast preliv. Idealno za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 500 g piščančjih prsi
- 4 srednje veliki krompirji
- 1 jajce
- 250 ml mleka
- 2 žlici majoneze
- 2 žlici paradižnikove omake
- 1 čajna žlička sladke paprike
- 1 čajna žlička origana
- Sol po okusu
- Olje za peko
- 100 g topljenega sira
- Sesekljan svež peteršilj
Postopek
- Krompir olupimo in narežemo na kocke.
- Začinimo ga z oljem, soljo, suhimi začimbami, sladko papriko, majonezo, paradižnikovo omako in origanom.
- Dobro premešamo in pečemo v pekaču pri 200°C približno 20 minut.
- Piščančje prsi narežemo na kocke.
- Začinimo jih z oljem, sladko papriko in soljo ter pražimo v ponvi približno 10 minut, da rahlo porjavijo.
- Pečeni krompir vzamemo iz pečice in mu primešamo popečenega piščanca.
- Po vrhu posujemo sesekljan peteršilj.
- V skledi stepemo jajce z mlekom in dodamo malo soli. Preliv prelijemo čez krompir in piščanca ter vrnemo v pečico. Pečemo še 15 minut pri 200°C.
- Na vrh jedi dodamo nariban topljeni sir in pečemo še dodatnih 5 minut, da se sir lepo stopi in rahlo zlato zapeče.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Piščanec z medeno gorčico, ki bo navdušil brbončice v manj kot 15 minutah
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira