To je preprost in okusen recept za piščančje prsi z bogato omako iz gob. Odličen za kosilo ali večerjo, postrežen z rižem, testeninami ali krompirjem.
Sestavine
- 2 žlički koruznega škroba
- 1/2 skodelice mlek
- 4 polovice piščančjih prsi brez kosti in kože (po približno 110 g)
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica masla
- 225 g narezanih svežih gob
- 1/2 srednje velike čebule, narezane na tanke rezine
- 1/4 skodelice piščančje juhe
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/8 čajne žličke popra
Navodila
- Zmešajte koruzni škrob in mleko, dokler zmes ni gladka. Odstavite.
- Piščančje prsi položite med dva kosa plastične folije in jih s kladivom za meso rahlo potolčite, dokler niso debele približno 6 mm.
- V veliki ponvi segrejte olivno olje na srednji vročini. Piščanca pecite 5-6 minut na vsaki strani, dokler ni zlato rjav in popolnoma pečen.
- Piščanca odstranite iz ponve in ga shranite na toplem.
- V isto ponev dodajte maslo in ga stopite na srednje visoki vročini.
- Dodajte narezane gobe in čebulo ter pražite, dokler se ne zmehčajo, približno 5 minut.
- Vmešajte šeri piščančjo juho, sol in poper.
- Omako zavrite in pustite, da rahlo vre 1-2 minuti.
- Dodajte mešanico koruznega škroba in mleka v ponev ter dobro premešajte.
- Omako zavrite in kuhajte 1-2 minuti, dokler se ne zgosti.
- Vrnite piščanca v ponev in ga na nizkem ognju pogrejte v omaki.
- Postrezite s prilogo po izbiri.

Zadnji prispevki
- Kako pravilno očistiti cvrtnik na vroč zrak, da bo deloval kot nov
- Kruhova rolada: najboljša uporaba starega kruha in popolna priloga k omakam
- 5 preprostih idej za doma narejen adventni venček
- Najboljši borovničevi cheesecake brez peke: sladica, ki vedno očara
- Kako limonina lupinica spremeni okus – in zakaj jo morate začeti uporabljati že danes
- Domači polžki z rozinami – mehki, rahli in sladki kot iz pravljice.
















































