Piškoti z belo čokolado, pistacijami in brusnicami so idealna sladica za vse ljubitelje hrustljavih in sladkih okusov. Kombinacija kremaste bele čokolade, hrustljavih pistacij in sladko-kiselih brusnic bo očarala vse sladokusce!

Sestavine

  • 250 g bele čokolade
  • 70 g neslanih olupljenih pistacij
  • 70 g suhih brusnic
  • 125 g masla (sobna temperatura)
  • 120 g sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 1 jajce
  • 300 g gladke moke
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlica chia semen (neobvezno)

Postopek

  1. Belo čokolado nasekljajte na majhne koščke. Pistacije grobo sesekljajte, prav tako suhe brusnice.
  2. Zmešajte maslo sobne temperature, sladkor in vanilijev sladkor, dokler ne postane masa kremasta in kompaktna.
  3. Dodajte jajce in ga dobro umešajte v maso. Nato postopoma v dveh delih dodajte vse suhe sestavine (moko, koruzni škrob, sodo bikarbono, sol in chia semena).
  4. Na koncu nežno vmešajte nasekljano belo čokolado, pistacije in brusnice. Maso pustite v hladilniku, da se nekoliko strdi.
  5. Izrežite papir za peko v velikosti košare friteze in ga preluknjajte, da bo zrak lahko krožil.
  6. Iz mase oblikujte kroglice, težke približno 30–32 g, in jih razporedite v košaro friteze z nekaj prostora med njimi.
  7. Pečico za vroč zrak (ali cvrtnik) nastavite na 160 °C in kekse pecite 12 minut. Po peki jih pustite v košari še 10 minut, da se ohladijo in utrdijo. Nadaljujte s peko preostalih keksov.
  8. Hranite jih v zaprtih posodah do 2 tedna.

Video recept

 

NAREDITE TUDI: Čokoladni piškoti z banano brez glutena, v katerih bo uživala vsa družina


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPomen polne lune in njen vpliv na človeka
Naslednji članekBoljše kot soda bikarbona: Ta zadeva bo takoj odmašila odtok