Piškoti z belo čokolado, pistacijami in brusnicami so idealna sladica za vse ljubitelje hrustljavih in sladkih okusov. Kombinacija kremaste bele čokolade, hrustljavih pistacij in sladko-kiselih brusnic bo očarala vse sladokusce!
Sestavine
- 250 g bele čokolade
- 70 g neslanih olupljenih pistacij
- 70 g suhih brusnic
- 125 g masla (sobna temperatura)
- 120 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 1 jajce
- 300 g gladke moke
- 1 žlica koruznega škroba
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1/2 žličke soli
- 1 žlica chia semen (neobvezno)
Postopek
- Belo čokolado nasekljajte na majhne koščke. Pistacije grobo sesekljajte, prav tako suhe brusnice.
- Zmešajte maslo sobne temperature, sladkor in vanilijev sladkor, dokler ne postane masa kremasta in kompaktna.
- Dodajte jajce in ga dobro umešajte v maso. Nato postopoma v dveh delih dodajte vse suhe sestavine (moko, koruzni škrob, sodo bikarbono, sol in chia semena).
- Na koncu nežno vmešajte nasekljano belo čokolado, pistacije in brusnice. Maso pustite v hladilniku, da se nekoliko strdi.
- Izrežite papir za peko v velikosti košare friteze in ga preluknjajte, da bo zrak lahko krožil.
- Iz mase oblikujte kroglice, težke približno 30–32 g, in jih razporedite v košaro friteze z nekaj prostora med njimi.
- Pečico za vroč zrak (ali cvrtnik) nastavite na 160 °C in kekse pecite 12 minut. Po peki jih pustite v košari še 10 minut, da se ohladijo in utrdijo. Nadaljujte s peko preostalih keksov.
- Hranite jih v zaprtih posodah do 2 tedna.
Video recept
NAREDITE TUDI: Čokoladni piškoti z banano brez glutena, v katerih bo uživala vsa družina
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira