Ta lahkoten in osvežilen kolač je popolna kombinacija kremaste strukture in svežine nektarin. Z osnovo iz keksov in nežno kremo iz smetane, jogurta in kisle smetane, je ta sladica idealna za poletje.

Sestavine

Za podlago:

  • 150 g keksov

Za kremo:

  • 200 g mletih keksov
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 200 ml kisle smetane
  • 200 ml gostega jogurta
  • 150 g sladkorja v prahu

In še:

  • 4-5 nektarin

Priprava

  1. V pripravljen pekač (36×20 cm ali manjšega) na dno položite en sloj keksov, ki ste jih na hitro namočili v mleko. To bo služilo kot podlaga za kolač.
  2. Za kremo stepite sladko smetano v čvrst sneg, pri tem pa dodajte sladkor v prahu. Na koncu vmešajte kislo smetano in gost jogurt.
  3. Polovico kreme postavite na stran, v drugo polovico pa ročno vmešajte mlete kekse.
  4. Nektarine narežite na drobne kocke.
  5. Na podlago iz keksov nanesite del kreme z mletimi keksi, nato razporedite narezane nektarine in vse skupaj premažite z drugo, belo polovico kreme.
  6. Kolač po želji posujte z nekaj mletih keksov ali ga dodatno premažite z malo stepene sladke smetane.
  7. Kolač postavite v hladilnik za vsaj 1 uro, da se dobro ohladi, nato pa ga postrezite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli veste, kaj lahko kuhinjska sol naredi v hladilniku? Preizkusite ta trik
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi vidimo pohodnika, a na sliki je še en obraz