Proseni polpeti s špinačo so odlična izbira za zdrav in okusen obrok, ki združuje hranilno bogastvo prosa s svežino špinače in drugih zelenjav. Ta jed je preprosta za pripravo in je odlična možnost za lahek kosilo ali večerjo.

Sestavine

  • 250 ml prosa (mera je 250 ml skodelica)
  • 6 pesti špinače
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 strok česna
  • 1 žlica drobnjaka
  • 1 jajce
  • Približno 100 ml oljčnega olja
  • Sol, poper, mešanica začimb

Postopek

  1. Proso skuhamo v slani vodi v razmerju 1:3. Ko proso popije vso tekočino, je pripravljeno. Odstavimo in med mešanjem ohladimo.
  2. Na malo olivnega olja prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo česen in drobno narezan korenček. Ko česen zadiši, dodamo oprano špinačo in jo med mešanjem dušimo v lastnem soku, dokler ne ovene.
  3. Ohlajeno proso v skledi zmešamo z dušeno zelenjavo, dodamo jajce in začimbe ter vse skupaj dobro premešamo v kompaktno zmes.
    Z veliko žlico zajemamo enake količine te zmesi, ki je precej mehka, jih na hitro z rokami oblikujemo v ocvrtke in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. S prsti jih rahlo sploščimo in oblikujemo polpet.
    Tik pred peko vse ocvrtke pokapamo z olivnim oljem in pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 25 minut. Polpeti so pripravljeni, ko se na vrhu rahlo zlato zapečejo.
  4. Polpete postrezite s prijetno omako kot lahek samostojen obrok ali kot del kosila, npr. z rižoto z rdečo peso ali kakšno dobro enolončnico.

Video recept

 

Zelo enostaven in odličen recept za tunine polpete, ki jih boste pripravili v hipu


Zadnji prispevki

Prejšnji članekMislite, da imate visok IQ? Odkrijte metulja, skritega med potonikami
Naslednji članekV tem znamenju zodiaka so rojeni najbolj pošteni ljudje