Proseni polpeti s špinačo so odlična izbira za zdrav in okusen obrok, ki združuje hranilno bogastvo prosa s svežino špinače in drugih zelenjav. Ta jed je preprosta za pripravo in je odlična možnost za lahek kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 250 ml prosa (mera je 250 ml skodelica)
- 6 pesti špinače
- 1 čebula
- 1 korenček
- 1 strok česna
- 1 žlica drobnjaka
- 1 jajce
- Približno 100 ml oljčnega olja
- Sol, poper, mešanica začimb
Postopek
- Proso skuhamo v slani vodi v razmerju 1:3. Ko proso popije vso tekočino, je pripravljeno. Odstavimo in med mešanjem ohladimo.
- Na malo olivnega olja prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo česen in drobno narezan korenček. Ko česen zadiši, dodamo oprano špinačo in jo med mešanjem dušimo v lastnem soku, dokler ne ovene.
- Ohlajeno proso v skledi zmešamo z dušeno zelenjavo, dodamo jajce in začimbe ter vse skupaj dobro premešamo v kompaktno zmes.
Z veliko žlico zajemamo enake količine te zmesi, ki je precej mehka, jih na hitro z rokami oblikujemo v ocvrtke in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. S prsti jih rahlo sploščimo in oblikujemo polpet.
Tik pred peko vse ocvrtke pokapamo z olivnim oljem in pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 25 minut. Polpeti so pripravljeni, ko se na vrhu rahlo zlato zapečejo. - Polpete postrezite s prijetno omako kot lahek samostojen obrok ali kot del kosila, npr. z rižoto z rdečo peso ali kakšno dobro enolončnico.
Video recept
Zelo enostaven in odličen recept za tunine polpete, ki jih boste pripravili v hipu
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira