Ti enostavni krompirčki so popolna priloga k vsakemu obroku. Mehki v notranjosti in rahlo hrustljavi na zunaj, odišavljeni z maslom, oljčnim oljem in svežim peteršiljem. Idealni za postrežbo ob mesnih ali zelenjavnih jedeh!
Sestavine
- 675 g majhnih krompirjev (Yukon Gold, rdečkasta lupina ali podobni)
- 2 žlički soli (plus po okusu)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica masla
- ¼ žličke mletega črnega popra (plus po okusu)
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
Postopek
- Krompir operemo in ga damo v srednje velik lonec. Prelijemo ga s hladno vodo, tako da sega približno 5 cm nad krompir. Dodamo sol in lonec postavimo na močan ogenj ter zavremo.
- Ko voda zavre, zmanjšamo ogenj na srednjo jakost in pustimo, da krompir rahlo vre 15–20 minut, dokler ni vilicam prijazno mehak.
- Nato ga odcedimo. Po želji ga lahko prerežemo na polovice ali četrtine.
- Krompir vrnemo v lonec ter dodamo oljčno olje, maslo in poper. Nežno premešamo ali potresemo lonec, da se krompir enakomerno obda z začimbami.
- Krompir preložimo v servirno skledo in ga potresemo s svežim peteršiljem.
- Najbolje se poda k pečenemu mesu, ribam ali kot samostojna jed. Dober tek!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira