‘Chicken parm’ so Američani poimenovali to jed in res je odlična. Postopek ni zahteven, zato jo lahko pripravi vsakdo.

Sestavine

  • Za piščanca:
  • 340 g (2 kosi) piščančjih beder (izkoščičenih)
  • 125 g (1 skodelica) večnamenske moke
  • 2 veliki jajci, stepeni
  • 75 g (1 skodelica) panko drobtin
  • 75 g (3/4 skodelice) naribanega parmezana
  • 2 g (1/2 čajne žličke) črnega popra
  • 2 g (1/2 čajne žličke) soli (za mešanico za paniranje)
  • 200 g (1 skodelica) olivnega olja
  • 2 rezini sira provolone
  • 6 rezin sveže mocarele (približno 60 g/2 oz)
  • 30 g (1/4 skodelice) naribanega parmezana (za preliv)

Za omako:

  • 15 g (približno 1 žlica) olivnega olja
  • 30 g (6 strokov) mletega česna
  • 25 g (2 žlici) sesekljanega čilija (ali 2–3 g posušenih čilijevih kosmičev)
  • 75 g (5 žlic) paradižnikove paste
  • 800 g (28 oz) pločevinka zdrobljenega paradižnika
  • 20 g (5 čajnih žličk) sladkorja
  • 10 g (3 čajne žličke) soli
  • 10 g (2 žlici) sveže bazilike (šifonada)

Postopek

  1. Piščančja bedra začinite s soljo in pustite počivati 10 minut.
  2. Eno za drugim položite bedra v vrečko za zamrzovanje in jih s kladivom nežno potolčite na debelino približno 1,25 cm.
  3. Pripravite tri pladnje: Moka, stepena jajca, mešanica panko drobtin, parmezana, soli in popra.
  4. Piščanca najprej povaljajte v moki, nato ga pomočite v jajca in nazadnje v mešanico drobtin. Poskrbite, da je paniranje enakomerno.
  5. Paniranega piščanca položite na rešetko in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
  6. Na srednjem ognju segrejte olivno olje.
  7. Dodajte česen in čili. Kuhajte 3–4 minute.
  8. Dodajte paradižnikovo pasto in kuhajte 60 sekund.
  9. Primešajte zdrobljen paradižnik, sladkor in sol. Na nizkem ognju kuhajte 15 minut, dokler se omaka zgosti.
  10. Primešajte svežo baziliko in pustite na stran.
  11. Olje segrejte na 177–190 °C.
  12. Paniranega piščanca cvrite 2 minuti na eni strani in 90 sekund na drugi strani, dokler ne postane zlato rjav.
  13. Ocvrtega piščanca prestavite na rešetko.
  14. Na vsak kos piščanca razporedite 1/4 skodelice omake Marinara.
  15. Na vrh položite rezino provolone in 3 rezine sveže mocarele.
  16. Potresite z naribanim parmezanom.
  17. Pecite pod žarom pri visoki temperaturi 3–4 minute, dokler sir ne porjavi in začne brbotati. (Če nimate žara, pecite 6–8 minut pri najvišji nastavitvi pečice).

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept: Tako pripravite piščančja jetra in jedla jih bo cela družina


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli veste, kako pogosto bi morali pomivati ​​okna? Da slučajno tega ne počnete prepogosto
Naslednji članekNajpomembnejši vitamin za ženske v 50-ih: Nahaja se v teh živilih