‘Chicken parm’ so Američani poimenovali to jed in res je odlična. Postopek ni zahteven, zato jo lahko pripravi vsakdo.
Sestavine
- Za piščanca:
- 340 g (2 kosi) piščančjih beder (izkoščičenih)
- 125 g (1 skodelica) večnamenske moke
- 2 veliki jajci, stepeni
- 75 g (1 skodelica) panko drobtin
- 75 g (3/4 skodelice) naribanega parmezana
- 2 g (1/2 čajne žličke) črnega popra
- 2 g (1/2 čajne žličke) soli (za mešanico za paniranje)
- 200 g (1 skodelica) olivnega olja
- 2 rezini sira provolone
- 6 rezin sveže mocarele (približno 60 g/2 oz)
- 30 g (1/4 skodelice) naribanega parmezana (za preliv)
Za omako:
- 15 g (približno 1 žlica) olivnega olja
- 30 g (6 strokov) mletega česna
- 25 g (2 žlici) sesekljanega čilija (ali 2–3 g posušenih čilijevih kosmičev)
- 75 g (5 žlic) paradižnikove paste
- 800 g (28 oz) pločevinka zdrobljenega paradižnika
- 20 g (5 čajnih žličk) sladkorja
- 10 g (3 čajne žličke) soli
- 10 g (2 žlici) sveže bazilike (šifonada)
Postopek
- Piščančja bedra začinite s soljo in pustite počivati 10 minut.
- Eno za drugim položite bedra v vrečko za zamrzovanje in jih s kladivom nežno potolčite na debelino približno 1,25 cm.
- Pripravite tri pladnje: Moka, stepena jajca, mešanica panko drobtin, parmezana, soli in popra.
- Piščanca najprej povaljajte v moki, nato ga pomočite v jajca in nazadnje v mešanico drobtin. Poskrbite, da je paniranje enakomerno.
- Paniranega piščanca položite na rešetko in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
- Na srednjem ognju segrejte olivno olje.
- Dodajte česen in čili. Kuhajte 3–4 minute.
- Dodajte paradižnikovo pasto in kuhajte 60 sekund.
- Primešajte zdrobljen paradižnik, sladkor in sol. Na nizkem ognju kuhajte 15 minut, dokler se omaka zgosti.
- Primešajte svežo baziliko in pustite na stran.
- Olje segrejte na 177–190 °C.
- Paniranega piščanca cvrite 2 minuti na eni strani in 90 sekund na drugi strani, dokler ne postane zlato rjav.
- Ocvrtega piščanca prestavite na rešetko.
- Na vsak kos piščanca razporedite 1/4 skodelice omake Marinara.
- Na vrh položite rezino provolone in 3 rezine sveže mocarele.
- Potresite z naribanim parmezanom.
- Pecite pod žarom pri visoki temperaturi 3–4 minute, dokler sir ne porjavi in začne brbotati. (Če nimate žara, pecite 6–8 minut pri najvišji nastavitvi pečice).
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept: Tako pripravite piščančja jetra in jedla jih bo cela družina
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira