Borovničeva pita je enostavna za pripravo in nadvse okusna. Uporabite lahko sveže borovnice, ki bodo dale izjemen okus, ali zamrznjene, katerih okus je vseeno malo drugačen, a nič slabši.
Sestavine
- 400 g ostre moke
- 120 g sladkorja
- 160 g masla
- 2 jajci
- 1 vaniljev sladkor
- naribana limonina lupinica
- ščep soli
Borovničev nadev:
- 550 g borovnic (sveže ali zmrznjene)
- 100 g sladkorja
- sok 1 limone
- naribana limonina lupinica
- 60 g koruznega škroba
Postopek
Iz sestavin pripravimo testo in oblikujemo dve kepi, ena naj bo za polovico večja od druge. Testo damo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj pol ure. Večjo kepo testa razvaljamo po pekaču za pite in nanj z žlico nadevamo nadev, ki smo ga pripravili iz zgoraj naštetih sestavin. Na nadev oblikujemo mrežico (kot na sliki).
Borovničevo pito pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, 45 minut.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira