Obstaja kdo, ki ne obožuje slivovih cmokov naših babic? Pripravljali smo jih te dni, a ker nismo imeli sliv smo uporabili čokolado in jagode – bilo je tako dobro, da bi bilo škoda, če recepta ne bi delili z vami.
Sestavine
Za krompirjevo testo:
- 500 gramov krompirja
- 150 gramov moke
- 30 gramov masla
- 1 jajce
- ščepec soli
Za nadev:
- 1 jedilna čokolada
- 200 g zamrznjenih jagod
Preliv:
- 50 g masla
- 100 g drobtin
- ostanki čokolade
Postopek
Najprej skuhamo krompir z olupkom, ko je kuhan ga dobro pretlačimo in dodamo ostale sestavine – zagnetemo v testo. Iz testa oblikujemo ploskve, ki jih napolnimo s koščkom čokolade in zamrznjeno jagodo. Zapremo v kroglico s prsti in pazimo, da se nikjer ne vidi notranjost. Kuhamo v osoljeni vodo toliko časa, dokler kroglice ne priplavajo na vrh.
Za preliv na maslu prepražimo drobtine in jih prelijemo preko kuhanih cmokov. Dodamo pokuhane jagode s sladkorjem in naribano čokolado.
Dober tek!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira