Mehko in okusno, narejeno iz svežih sestavin in navadno jed dvigne v nekaj nebeškega.
Sestavine
- 1 L smetane za stepanje z visokim deležem maščobe (ne sme biti rastlinska)
- Dimljeni losos (zmeljemo v pasto)
- Peteršilj
- Česen
- Paradižnik in bazilika, posušen na soncu
- Gorčična semena
- Sol (neobvezno)
Priprava
Z električnim mešalnikom stepamo smetano, dokler se ne loči v maslo in masleno mleko. Odcenite mešanico, tako da ostane samo maslo (če uporabite smetano z veliko maščobe, bo tekočine zelo malo). Razdelite pridobljeno maslo na 4 enake dele in vsakemu delu primešajte sestavino.
- Lososovo maslo: maslu primešajte lososovo pasto
- Zeliščno maslo: maslu primešajte sesekljani česen in sesekljani peteršilj
- Mediteransko maslo: maslu primešajte sesekljani sušeni paradižnik in sesekljano baziliko
- Gorčično maslo: maslu primešajte gorčična semena
Opomba: Maslu lahko dodate tudi sestavine (zelišča) po izbiri.
Shranjevanje
Ovijte v plastično folijo ali neprodušno posodo. V zamrzovalniku zdrži tudi do enega meseca.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira