Ste prebrali naslov in se vprašali, kaj je focaccia? Focaccia je ploščati italijanski kruh, ki je odličen prigrizek ali dodatek k namazom, mesnim narezkom in podobno. Lahko pa je tudi čisto samostojna jed. Klasična Focaccia ali Fokača je premazana le z oljem in dodatkom soli ter kakšnega zelišča, a ker imamo radi tudi druge stvari, se je recept čez leta razvijal in tako smo prišli do spodnje različice.

Sestavine
– 1 kg bele moke
– 6 dl mlačne vode
– 30 g svežega kvasa
– 4 žlice oljčnega olja
– 20 g soli
– paradižnik, olive ali dodatki po okusu
Postopek
Naredimo kvasec (v posodo damo malo vode, razdrobljen kvas in malo sladkorja), ko se volumen kvaseca podvoji ga dodamo k moki in prilijemo preostalo vodo ter malo olja in pregnetemo. Testo pustimo, da vzhaja vsaj dve uri, nato ga položimo na pomokano površino in sploščimo, s prsti vanj naredimo jamice in položimo paradižnik, olive ter druge dodatke, prestavimo v pekač, pokapljamo z oljem in posolimo. Pustimo stati približno 15 minut, nato pečemo v preogreti pečici 15 minut.
Zadnji prispevki
- Popolni za jesenske večere: Mehki, dišeči in slastni mafini z jabolkom in cimetom
- Naravno čistilo za okna: preprost recept, ki premaga vsa kupljena čistila
- Kremno pecivo s čokolado, vanilijo in kokosom – nebeško dobro
- Dušeno rdeče zelje, odlična priloga za Martinovo
- Seznam stvari, ki jih nikoli ne puščajte v vozilu, ko se začne hladno vreme
- Domači prijatelj z orehi in čokolado: pecivo, ki vsakogar navduši















































