Mesne rolice v kremasti smetanovi omaki so odlična ideja za nedeljsko kosilo ali kosilo ob posebnih priložnostih. Omaka je slastna, rolice pa mehke in polne okusa zaradi nadeva.
Sestavine
- 10 svinjskih zrezkov
- 10 tankih rezin pancete
- Nariban trapist ali topljeni sir v lističih
- Skodelica moke
- 100 ml belega vina
- 400 ml (4 dl) vode
- 4 žlice kisle smetane
- 1/2 čajne žličke sladkorja
- Sol, poper po okusu
- Zelenjava po želji (npr. korenje ali grah)
Postopek
- Svinjske zrezke na tanko potolcite s kuhinjskim kladivom.
- Na vsak zrezek položite rezino pancete in malo naribanega sira ali sir v lističih.
- Zavijte zrezek v čvrst zvitek.
- Zvitke povaljajte v moki, da jih enakomerno obložite.
- V ponvi segrejte maslo in na njem na hitro z vseh strani popečite zavitke, da dobijo zlato skorjico.
- Odstavite zavitke in jih hranite na toplem.
- V ponev z maščobo dodajte belo vino in ga na kratko pokuhajte, da alkohol izhlapi.
- Prilijte vodo, dodajte kislo smetano, sladkor, sol in poper. Dobro premešajte in pustite, da omaka zavre.
- Zavitke vrnite v ponev z omako.
- Pokrijte ponev in na majhnem ognju dušite približno 40 minut, da se meso zmehča.
- Med dušenjem po potrebi dodajte malo vode, če je omaka pregosta, ali malo smetane za večjo kremnoznost.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za popoln paniran piščančji zrezek
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira