Mesne rolice v kremasti smetanovi omaki so odlična ideja za nedeljsko kosilo ali kosilo ob posebnih priložnostih. Omaka je slastna, rolice pa mehke in polne okusa zaradi nadeva.

Sestavine

  • 10 svinjskih zrezkov
  • 10 tankih rezin pancete
  • Nariban trapist ali topljeni sir v lističih
  • Skodelica moke
  • 100 ml belega vina
  • 400 ml (4 dl) vode
  • 4 žlice kisle smetane
  • 1/2 čajne žličke sladkorja
  • Sol, poper po okusu
  • Zelenjava po želji (npr. korenje ali grah)

Postopek

  1. Svinjske zrezke na tanko potolcite s kuhinjskim kladivom.
  2. Na vsak zrezek položite rezino pancete in malo naribanega sira ali sir v lističih.
  3. Zavijte zrezek v čvrst zvitek.
  4. Zvitke povaljajte v moki, da jih enakomerno obložite.
  5. V ponvi segrejte maslo in na njem na hitro z vseh strani popečite zavitke, da dobijo zlato skorjico.
  6. Odstavite zavitke in jih hranite na toplem.
  7. V ponev z maščobo dodajte belo vino in ga na kratko pokuhajte, da alkohol izhlapi.
  8. Prilijte vodo, dodajte kislo smetano, sladkor, sol in poper. Dobro premešajte in pustite, da omaka zavre.
  9. Zavitke vrnite v ponev z omako.
  10. Pokrijte ponev in na majhnem ognju dušite približno 40 minut, da se meso zmehča.
  11. Med dušenjem po potrebi dodajte malo vode, če je omaka pregosta, ali malo smetane za večjo kremnoznost.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za popoln paniran piščančji zrezek


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Med kupom reči se skriva radio, ga najdete v 10 sekundah?
Naslednji članekNasveti za ženske: Kako ostati v formi po 50 letu