Špinačno-krompirjeva musaka je okusna kombinacija mehkega krompirja in sveže špinače, prelita s kremno mešanico jajc in sira. Idealna je za kosilo in se zlahka kombinira z različnimi prilogami.
Sestavine
- 800 g krompirja
- 800 g sveže špinače
- 4 jajca
- 4 žlice kisle smetane
- 200 ml smetane za kuhanje
- mleko, za redčenje (po potrebi)
- 2 žlici naribanega sira
- muškatni orešček, po želji
- ½ čajne žličke soli
- poper
- nariban sir, za posipanje
Postopek
- Krompir olupimo, narežemo na kocke in kuhamo v slani vodi do mehkega približno 20-25 minut.
- Špinačo na kratko pokuhamo v vreli vodi.
- Jajca stepemo s kislo smetano in smetano za kuhanje. Če je zmes gosta, dodamo malo mleka.
- Po želji jajcem dodamo sir in malo naribanega muškatnega oreščka.
- Začinimo s soljo in poprom.
- Kuhan krompir in špinačo odcedimo. Položimo v pekač, ki smo ga predhodno namastili in premešamo.
- Prelijemo z jajčno zmesjo in izdatno potresemo z naribanim sirom.
- Pečemo na 180 stopinjah, dokler površina ne dobi lepe zlate barve, 25-35 minut.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira