Popolna poletna solata, ki združuje hrustljave kumare, aromatičen koper in kremast preliv. Recept za solato je preprost za pripravo. Solata je osvežilna in odlična tako za piknik kot kosilo med tednom.

Sestavine

  • 2 veliki kumari, razpolovljeni, brez semen, narezani na polmesece (debelina 0,6 cm)
  • 1 skodelica tanko narezane rdeče čebule
  • ¼ čajne žličke belega popra
  • ½ čajne žličke granuliranega česna
  • ½ čajne žličke fine morske soli
  • 2 žlici belega kisa
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • ½ skodelice kisle smetane
  • ¼ skodelice majoneze
  • 3 žlice sveže mletega kopra

Postopek

  1. Kumare razpolovite po dolžini, izdolbite semena in jih narežite na tanke polmesece.
  2. V veliki skledi pripravite preliv: zmešajte kis, sladkor, sol, poper, česen v prahu, kislo smetano, majonezo in koper.
  3. V preliv dodajte narezane kumare in čebulo ter dobro premešajte, da se sestavine enakomerno povežejo.
  4. Skledo pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri – še boljše rezultate boste dosegli, če solato pustite stati čez noč.
  5. Pred serviranjem jo po potrebi še enkrat začinite s soljo in poprom ter nežno premešajte.

Video recept

Nasvet za najboljši okus

Če se je v hladilniku nabrala odvečna tekočina, jo pred serviranjem odcedite. Za še bolj kremast okus po potrebi dodajte žlico majoneze ali kisle smetane.

Shranjevanje

Ostanke lahko hranite v hladilniku do 5 dni.

Pripravite tudi: Kumarice v omaki – odlična ideja za poletno kosilo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe boste orhideje zalivali z vodo, kateri ste dodali to zelenjavo, bodo cvetele kot nore
Naslednji članekIdeje za poletne pričeske, ki jih zmoreš narediti sama