Če imate radi lahke, osvežilne in hitro pripravljene sladice, potem je ta jagodno-malinova torta prava izbira! Recept ne vključuje peke, zato bo kosilo ali poletno druženje z njo še bolj enostavno in prijetno.

Sestavine

Za osnovo:

  • 200 g piškotov Petit Beurre
  • 100 g masla
  • 50 ml pomarančnega soka

Za kremo iz rdečega sadja:

  • 300 g svežih ali zamrznjenih jagod
  • 250 g malin
  • 400 ml vode
  • 11 žlic sladkorja
  • 10 žlic pšeničnega zdroba

Za rumeno (pudingovo) kremo:

  • 2 vanilijeva pudinga
  • 800 ml mleka
  • 5 žlic sladkorja
  • 4 žlice millerama (ali kisle smetane)
  • 50 g masla

Za vrh:

  • 200 ml stepene smetane
  • (po želji) sveže jagode ali maline za okras

Postopek

  1. Priprava podlage: Piškote zdrobite in jih zmešajte s stopljenim maslom ter pomarančnim sokom. Mešanico vtisnite v tortni model (premera 24 cm), dobro pritisnite in poravnajte. Postavite v hladilnik.
  2. Rdeča krema: Jagode zmiksajte v pire, dodajte vodo, da dobite skupaj 700 ml tekočine. Zlijte v lonec, dodajte sladkor in zavrite. Med mešanjem postopno vmešajte zdrob in kuhajte približno 4 minute, dokler se ne zgosti. Dodajte maline, dobro premešajte, da se razpustijo. Še toplo kremo prelijte na ohlajeno podlago in poravnajte. Pustite pri sobni temperaturi.
  3. Rumena krema: V 600 ml mleka zavrite. Medtem v preostalem mleku zmešajte prašek za puding in sladkor. Mešanico vlijte v vrelo mleko in kuhajte, da se zgosti. Dodajte maslo in milleram ter premešajte. Prelijte čez rdečo plast in poravnajte. Ohladite najprej pri sobni temperaturi 30 minut, nato še v hladilniku vsaj 1,5 ure.
  4. Zaključek: Ohlajeno torto okrasite s stepeno smetano. Po želji dodajte sveže jagode ali maline. Postrezite hladno.

Video recept

PRIPRAVITE TUDI: Osvežilna jagodna sladica v kozarcu


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZakaj se listi na paradižniku zvijajo? Paradižniki vam pošiljajo klic na pomoč
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #116