Vam je ostalo riža od prejšnjega dne in ne veste, kako bi ga porabili? Odlična ideja so ocvrte riževe kroglice, ki bodo navdušile vse. Tokrat smo jih pripravili v cvrtniku na vroč zrak.
Sestavine
- 4 skodelice riža, ki je ostal od prejšnjega dne
- 1 čebula
- 50 g parmezana
- 2 jajci
- peteršilj
- drobtine
Postopek
V ponvi prepražite čebulo na olju, da porjavi. V večji skledi zmešajte riž, 2 jajci, peteršilj, malo soli, parmezan in dodajte prepraženo čebulo. Dobro premešajte in oblikujte kroglice, ki jih povaljate v drobtinah. Če imate cvrtnik na vroč zrak, jih 20 minut pecite v njem na 200 stopinjah. Lahko pa jih tudi ocvrete v ponvi na olju. Zraven se odlično poda sveža špinača, popražena na česnu in olivnem olju z žlico kisle smetane.
Nasvet:
Če ste ljubitelji sira, lahko v riževo kroglico zavijete mozzarelo, ki se bo slastno stopila med peko in dodala še boljši okus.
PREBERITE TUDI: Recept: Arančini (polnjene riževe kroglice)
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira