Ta sladek bučni kruh je popolna jesenska sladica, ki jo morate preizkusiti! Bogate začimbe, bučni pire in kremasti preliv združujejo okuse, ki bodo ogreli vaše srce. Kruh je odličen kot samostojna sladica ali zajtrk ob skodelici kave. Če ga spečete v klasičnem pekaču, ga lahko postrežete kot kolač, ki bo zagotovo navdušil vse za vašo mizo.
Sestavine
Kruh
- 240 g navadne moke
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- 2 čajni žlički cimeta
- ½ čajne žličke začimbe za bučno pito
- 200 g sladkorja
- 150 g masla
- 2 jajci
- 2 žlici vanilijevega ekstrakta
- 400 g bučnega pireja
- Preliv
- 100 g kremnega sira
- 4 žlice masla
- 4 žlice mleka
- 2 žlici vanilijevega ekstrakta
- 400 g sladkorja v prahu
Postopek
- Pečico segrejte na 180 °C.
- V eni skledi zmešajte vse suhe sestavine za kruh.
- V drugi skledi zmešajte mokre sestavine in jih povežite s suhimi sestavinami.
- Mešajte, dokler ne dobite gladke krušne zmesi.
- Če boste kruh pekli v pekaču za kruh, pecite približno 60 minut. Če ga boste pekli v klasičnem pekaču, pecite približno 25 minut.
- Po pečenju kruh ohladite.
- Za preliv zmešajte vse sestavine in mešajte, dokler ne dobite belega preliva, ki ni ne preveč tekoč ne pregost.
- Po želji posujte s sesekljanimi oreščki in postrezite.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira