Čebula je okusna zelenjava, ki se poda k skoraj vsaki jedi in v skoraj vsako jed. Če imate mlado čebulo, jo lahko vložite in v njenem okusu uživate čez celo leto.

Sestavine

Za dva kozarca:

  • 3 dcl kisa
  • 2 dcl vode
  • 5-6 zrn popra
  • 2 čajni žlički sladkorja
  • 2 čajni žlički soli
  • malo kopra
  • 30 kosov mlade čebule

Postopek

  1. Vse sestavine razen čebule zavremo in pustimo, da se ohladijo.
  2. Čebulo dobro operemo in odstranimo večji del zelenega dela, naložimo v kozarce in prelijemo z ohlajeno mešanico kisa in začimb.
  3. Dobro zapremo in pustimo do naslednjega dne stati, da se ohladi.
  4. Hranimo v hladilniku do enega meseca.
  5. Če delamo za ozimnico ali za shrambo, naredimo pasterizacijo ali damo zelo malo konzervansov.
  6. Čebula je primerna za uživanje po dveh tednih od priprave.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo skale, ljudje z visokim IQ-jem pa najdejo tudi žival
Naslednji članekSlabi sosedje na vrtu: Obvezno se izogibajte tem petim kombinacijam