Čebula je okusna zelenjava, ki se poda k skoraj vsaki jedi in v skoraj vsako jed. Če imate mlado čebulo, jo lahko vložite in v njenem okusu uživate čez celo leto.
Sestavine
Za dva kozarca:
- 3 dcl kisa
- 2 dcl vode
- 5-6 zrn popra
- 2 čajni žlički sladkorja
- 2 čajni žlički soli
- malo kopra
- 30 kosov mlade čebule
Postopek
- Vse sestavine razen čebule zavremo in pustimo, da se ohladijo.
- Čebulo dobro operemo in odstranimo večji del zelenega dela, naložimo v kozarce in prelijemo z ohlajeno mešanico kisa in začimb.
- Dobro zapremo in pustimo do naslednjega dne stati, da se ohladi.
- Hranimo v hladilniku do enega meseca.
- Če delamo za ozimnico ali za shrambo, naredimo pasterizacijo ali damo zelo malo konzervansov.
- Čebula je primerna za uživanje po dveh tednih od priprave.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira