Ti čokoladni lava kolački (soufle) so popolna izbira za ljubitelje čokolade. Imajo hrustljavo zunanjost, ki skriva mehko, tekočo sredico, zaradi česar so idealna poslastica, ki se odlično poda k kepici vaniljevega sladoleda in hrustljavim lešnikom.
Sestavine
- 220 g čokolade
- 250 g masla ali margarine
- 4 jajca
- 160 g sladkorja
- 120 g moke
Postopek
- V posodi nad paro stopite margarino (ali maslo) in čokolado, dokler ne postaneta gladka zmes. Odstavite, da se rahlo ohladi.
- V drugi skledi stepite jajca s sladkorjem, dokler se ne raztopi. Nato vmešajte še moko.
- Čokoladno zmes počasi vmešajte v jajčno zmes, da dobite enotno testo. Dobljeno zmes razdelite v modelčke za mafine, tako da napolnite približno ¾ vsakega modelčka.
- Kolačke pečemo v predhodno ogreti pečici na 250 °C približno 7 minut, da se zunanjost strdi, notranjost pa ostane tekoča.
- Kolačke najbolje postrežemo še tople, obogatene s kepico vaniljevega sladoleda in posute z nasekljanimi lešniki.
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni