Sočne bučke, polnjene z okusno mešanico mletega mesa in riža, so jed, ki navduši prav vsakega. Priprava je preprosta, okus pa izjemno bogat in domač.

Malo spominja na okus polnjenih paprik.

Sestavine

  • 500 g mletega mesa
  • 80 g riža
  • 60 g čebule
  • 70 g paprike
  • 2 žlici nasekljanega peteršilja
  • 10 g česna
  • 2 žlici sladke paprike v prahu
  • 1 čajna žlička črnega popra
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička origana
  • 100 ml vode
  • 2–3 žlice olivnega olja
  • 700 g bučk
  • 8 žlic pasirane paradižnikove omake
  • 200 ml jušne osnove

Postopek

  1. V večji skledi zmešajte mleto meso, riž, nasekljano čebulo in papriko. Dodajte peteršilj, česen, sladko papriko v prahu, poper, sol, origano, vodo in olivno olje. Dobro premešajte, da nastane enotna zmes.
  2. Pekač premažite z olivnim oljem. Bučke narežite na trakove in v vsak trak položite žlico mase ter zavijte.
  3. Čez bučke potresite še malo soli in popra, prelijte s paradižnikovo omako in zalijte z jušno osnovo.
  4. Pokrijte s peki papirjem, ki ste ga prej navlažili. Pecite 40 minut pri 220 °C.
  5. Nato odstranite papir in pecite še dodatnih 30 minut, dokler bučke niso mehke, meso pa lepo zapečeno.

Video recept

Bučke so prava poletna poslastica – vsebujejo malo kalorij, a veliko vitaminov in mineralov. V kombinaciji z mesom in rižem ustvarijo nasitno, a vseeno lahko jed, ki jo imajo radi otroci in odrasli.

Če imate bučk že vrh glave, jih pripravite še na malo drugačen način


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vam uspe najti skritega risa na sliki, ki gleda direktno proti vam?
Naslednji članekPredlagamo, da imate dnevno sobo v takšnih barvah, če želite prijetno in harmonično vzdušje