Sočne bučke, polnjene z okusno mešanico mletega mesa in riža, so jed, ki navduši prav vsakega. Priprava je preprosta, okus pa izjemno bogat in domač.
Malo spominja na okus polnjenih paprik.
Sestavine
- 500 g mletega mesa
- 80 g riža
- 60 g čebule
- 70 g paprike
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- 10 g česna
- 2 žlici sladke paprike v prahu
- 1 čajna žlička črnega popra
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička origana
- 100 ml vode
- 2–3 žlice olivnega olja
- 700 g bučk
- 8 žlic pasirane paradižnikove omake
- 200 ml jušne osnove
Postopek
- V večji skledi zmešajte mleto meso, riž, nasekljano čebulo in papriko. Dodajte peteršilj, česen, sladko papriko v prahu, poper, sol, origano, vodo in olivno olje. Dobro premešajte, da nastane enotna zmes.
- Pekač premažite z olivnim oljem. Bučke narežite na trakove in v vsak trak položite žlico mase ter zavijte.
- Čez bučke potresite še malo soli in popra, prelijte s paradižnikovo omako in zalijte z jušno osnovo.
- Pokrijte s peki papirjem, ki ste ga prej navlažili. Pecite 40 minut pri 220 °C.
- Nato odstranite papir in pecite še dodatnih 30 minut, dokler bučke niso mehke, meso pa lepo zapečeno.
Video recept
Bučke so prava poletna poslastica – vsebujejo malo kalorij, a veliko vitaminov in mineralov. V kombinaciji z mesom in rižem ustvarijo nasitno, a vseeno lahko jed, ki jo imajo radi otroci in odrasli.
Če imate bučk že vrh glave, jih pripravite še na malo drugačen način
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira