Če imate radi bučke, vam bo tale jed še posebej slastna. Prijetna poletna jed, ki je hitro pripravljena in navduši.
Sestavine
- 1 velika bučka
- 360 ml paradižnikove omake
- 1 blok sira mozzarella
- sol in poper po okusu
- narezani listi bazilike za serviranje
Postopek
- Večji bučki odrežite zgornji in spodnji del ter jo z mandolino narežite na čim tanjše in enakomerne rezine.
- Na zmernem ognju segrejte nekaj oljčnega olja in pecite trakove bučk na obeh straneh 1 minuto. Prenesite na velik krožnik.
- Košček mocarele narežite na majhne koščke, široke kot trakove bučk.
- Vsak kos mocarele zavijte v bučko.
- Paradižnikovo omako vlijte v ponev in po potrebi začinite.
- Bučkine zvitke položimo v omako in pokrijemo s pokrovko.
- Kuhajte 7-9 minut ali dokler omaka ne postane mehurčkasta in se sir popolnoma stopi.
- Postrezite potreseno z narezanimi lističi bazilike.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira