Če imate radi bučke, vam bo tale jed še posebej slastna. Prijetna poletna jed, ki je hitro pripravljena in navduši.

Sestavine

  • 1 velika bučka
  • 360 ml paradižnikove omake
  • 1 blok sira mozzarella
  • sol in poper po okusu
  • narezani listi bazilike za serviranje

Postopek

  1. Večji bučki odrežite zgornji in spodnji del ter jo z mandolino narežite na čim tanjše in enakomerne rezine.
  2. Na zmernem ognju segrejte nekaj oljčnega olja in pecite trakove bučk na obeh straneh 1 minuto. Prenesite na velik krožnik.
  3. Košček mocarele narežite na majhne koščke, široke kot trakove bučk.
  4. Vsak kos mocarele zavijte v bučko.
  5. Paradižnikovo omako vlijte v ponev in po potrebi začinite.
  6. Bučkine zvitke položimo v omako in pokrijemo s pokrovko.
  7. Kuhajte 7-9 minut ali dokler omaka ne postane mehurčkasta in se sir popolnoma stopi.
  8. Postrezite potreseno z narezanimi lističi bazilike.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Najdite skritega psa med volno
Naslednji članekDobre ideje, s katerimi boste lažje preživeli v visokih temperaturah