Popolna kombinacija čokoladne bogatosti in sveže kisline malin s kremno skutino plastjo. Rezultat je sočno čokoladno pecivo. Recept pa preprost za pripravo – prava poslastica za ljubitelje brownijev in cheesecakeov v enem!

Sestavine

Čokoladno testo:

  • 100 g temne čokolade
  • 100 g masla
  • 3 jajca
  • 75 g sladkorja
  • 35 g moke

Skutina masa:

  • 250 g kremnega sira ali mehke skute (lahko tudi mascarpone)
  • 1 jajce
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 10 g koruznega škroba

Dodatno:

  • 50 g malin (svežih ali zamrznjenih)

Postopek

  1. Pripravimo čokoladno testo: V mikrovalovni pečici (ali nad vodno kopeljo) stopimo čokolado in maslo. Mešamo, da dobimo gladko maso.
  2. V ločeni posodi zmešamo jajca s sladkorjem, nato primešamo ohlajeno čokoladno zmes.
  3. Dodamo moko in nežno premešamo, da dobimo enotno maso.
  4. Pripravimo skutino plast: V skledi zmešamo skuto ali kremni sir s sladkorjem v prahu.
  5. Dodamo jajce in koruzni škrob, dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
  6. V model (20 cm), obložen s papirjem za peko, vlijemo polovico čokoladnega testa.
  7. Čez testo enakomerno razporedimo skutino maso.
  8. Po skutini plasti razporedimo maline, nato prelijemo še s preostankom čokoladnega testa.
  9. Model rahlo potolčemo ob pult, da se mase poravnajo.
  10. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 30–35 minut.
  11. Po peki pustimo, da se brownie ohladi 15–20 minut, nato ga razrežemo na kocke in postrežemo.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za rolado s pistacijami in malinami


Zadnji prispevki

Prejšnji članekShranjevanje brez napak: 10 živil, ki jih večina ljudi napačno shranjuje
Naslednji članekTako se znebite občutka krivde, ko rečete “ne”