Ta recept za borovničevo pecivo je popolna kombinacija mehke teksture, sočnih borovnic in svežega okusa vanilije. Odlična izbira za zajtrk ali popoldansko sladico, ki bo navdušila tako ljubitelje sadnih kot klasičnih okusov.
Sestavine
- 2 skodelici večnamenske moke (240 g)
- 2 žlički pecilnega praška
- ¾ čajne žličke soli
- 1 skodelica sladkorja (200 g)
- ¼ skodelice rastlinskega olja (60 ml)
- ¼ skodelice stopljenega in ohlajenega masla (60 g)
- 1 veliko jajce sobne temperature
- 2 žlički vanilijevega ekstrakta
- ½ skodelice mleka (120 ml)
- 1¼ skodelice svežih ali zamrznjenih borovnic (180 g)
Postopek
- Pečico segrejte na 180 °C. Pekač za pecivo namastite z maslom ali pršilom za peko. Po želji ga obložite s pergamentnim papirjem.
- V veliki skledi za mešanje zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
- V srednje veliki posodi zmešajte sladkor, olje, stopljeno in ohlajeno maslo, jajce in vanilijo, dokler mešanica ne postane gladka in svetle barve. Vmešajte mleko, dokler ni popolnoma združeno.
- Borovnice dajte v srednje veliko posodo in jih rahlo potresite z 2 žličkama mešanice moke. Nežno premešajte, da se enakomerno obložijo.
- Mlečno mešanico vlijte v preostalo mešanico moke in mešajte z lopatko, dokler se skoraj popolnoma ne združi (nekaj pramenov suhe moke je v redu). Nežno, a hitro vmešajte borovničevo zmes. Testo vlijemo v pripravljen pekač.
- Pecite 65-75 minut oziroma dokler zobotrebec, zaboden v sredino, ne izstopi s čistimi ali rahlo vlažnimi drobtinami. Pustite, da se pecivo ohladi v pekaču, nato pa ga obrnite na rešetko, da se popolnoma ohladi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira