Imate radi bučke, ki trenutno rastejo v izobilju? Imate radi čips? Zakaj ne bi teh dveh stvari združili in naredili kar bučkin čips. Recept je enostaven. Rezultat pa odličen.
Sestavine
- 2 veliki bučki
- 1 veliko jajce
- 2 žlici mleka
- ½ skodelice večnamenske moke
- 1 skodelica panko krušnih drobtin
- 1 skodelica naribanega parmezana
- ½ čajne žličke česna v prahu
- ½ čajne žličke italijanske začimbe
- Sprej za kuhanje
Za pomako
- ½ skodelice kisle smetane
- 2 žlici naribanega parmezana
- ½ žlice italijanske začimbe
- ½ čajne žličke česna v prahu
- ½ čajne žličke posušenega kopra
- Sol in poper po okusu
Postopek
- Dodajte moko v majhno, plitvo skledo.
- V drugi skledi zmešajte mleko in jajce ter stepajte, dokler se popolnoma ne združita.
- V tretji skledi zmešajte panko krušne drobtine, parmezan, česen v prahu in italijanske začimbe.
- Vsako rezino bučke pomočite v moko, nato v jajčno mešanico in nato v mešanico krušnih drobtin ter nežno pritisnite, da se prekrije.
- Košaro cvrtnika poškropite s pršilom za kuhanje. Dodajte bučke v košarico v eni plasti in jih pecite pri 220 °C 8 minut, na polovici jih obrnite.
- Naredite pomako. V manjši skledi zmešajte kislo smetano in parmezan, italijanske začimbe, česen v prahu in koper. Po okusu začinite s soljo in poprom ter postrezite z bučkinim čipsom.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira