Imate radi bučke, ki trenutno rastejo v izobilju? Imate radi čips? Zakaj ne bi teh dveh stvari združili in naredili kar bučkin čips. Recept je enostaven. Rezultat pa odličen.

Sestavine

  • 2 veliki bučki
  • 1 veliko jajce
  • 2 žlici mleka
  • ½ skodelice večnamenske moke
  • 1 skodelica panko krušnih drobtin
  • 1 skodelica naribanega parmezana
  • ½ čajne žličke česna v prahu
  • ½ čajne žličke italijanske začimbe
  • Sprej za kuhanje

Za pomako

  • ½ skodelice kisle smetane
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • ½ žlice italijanske začimbe
  • ½ čajne žličke česna v prahu
  • ½ čajne žličke posušenega kopra
  • Sol in poper po okusu

Postopek

  1. Dodajte moko v majhno, plitvo skledo.
  2. V drugi skledi zmešajte mleko in jajce ter stepajte, dokler se popolnoma ne združita.
  3. V tretji skledi zmešajte panko krušne drobtine, parmezan, česen v prahu in italijanske začimbe.
  4. Vsako rezino bučke pomočite v moko, nato v jajčno mešanico in nato v mešanico krušnih drobtin ter nežno pritisnite, da se prekrije.
  5. Košaro cvrtnika poškropite s pršilom za kuhanje. Dodajte bučke v košarico v eni plasti in jih pecite pri 220 °C 8 minut, na polovici jih obrnite.
  6. Naredite pomako. V manjši skledi zmešajte kislo smetano in parmezan, italijanske začimbe, česen v prahu in koper. Po okusu začinite s soljo in poprom ter postrezite z bučkinim čipsom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako pijačo ohladite v manj kot petih minutah. Večina ljudi uporabi led, a za še hitrejšo rešitev dodajte to
Naslednji članekOptična iluzija: Lahkotna uganka za vroč dan